fbqMatti Nykänen sairastui haimatulehdukseen jo yli 10 vuotta sitten: ”Lääkäri totesi lääketieteelliseksi ihmeeksi” | Seiska
Uutiset
18.05.2019 13:00
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus
matti nykänen
Matti Nykänen sairastui haimatulehdukseen jo yli 10 vuotta sitten: ”Lääkäri totesi lääketieteelliseksi ihmeeksi”
Uutiset
18.05.2019 13:00
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus

Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen kuolinsyy on vahvistunut. Pia kertoi Seiskan haastattelussa kuukausi sitten, että hän haluaa säilyttää mäkisankarin kuolinsyyn ikuisesti salaisuutena. Tänään salaisuus kuitenkin paljastui Ilta-Sanomissa, kun Matin siskot Tuija ja Päivi kertoivat lehdelle Matin menehtyneen haimatulehdukseen. Välitön kuolinsyy oli kuitenkin keuhkokuume.

Lue lisää: Pia Nykänen murtui kyyneliin: ”Sovimme Matin Vieno-äidin kanssa, ettemme kerro kuolinsyytä julkisuuteen!”

Matti kärsi lievästä haimatulehduksesta jo yli kymmenen vuotta sitten. Usein alkoholin runsaasta kulutuksesta johtuva tulehdus löydettiin, kun Matti joutui sairaalaan sydänvaivojen vuoksi. 

Tuolloin Matti laittoi korkin kiinni ja alkoi keskittymään toipumiseen. Myöhemmin Matin urheilu-uran aikainen lääkäri tutki mäkihyppääjän ja varoitteli tätä alkoholin vaaroista. Haimatulehdus voi pahimmillaan tappaa. 

- Totesipa hän minut myös lääketieteelliseksi ihmeeksi, kun olin vielä elävien kirjoissa, Matti kevensi tunnelmaa Seiskan haastattelussa keväällä 2006. 

Lue lisää: Totuus Matti Nykäsen kuolemasta paljastui – Pia-leski vieraili ensi kertaa miehensä haudalla: ”Lääkärit sanoivat monta kertaa Matille…”

Matti menehtyi kotonaan Joutsenossa helmikuussa. Siunaustilaisuus järjestettiin reilun kuukauden päästä. Itse siunaustilaisuuden jälkeen järjestettiin muistoajo, joka kulki aina kappelilta hyppyrimäille asti. Katujen reunoille oli kerääntynyt runsaasti ihmisiä jättämään Matille vielä viimeiset jäähyväiset.