Uutiset

Matti Nykänen rehellisenä kilpailuvuosistaan: Sairas ihminen pakotettiin mäkeen lääkkeiden voimalla!

01.02.2017 09:00

Yökylässä Maria Veitola -ohjelman keskiviikkoisessa (1.2.) jaksossa tutustaan olympiavoittaja Matti Nykäsen elämään. Jo ensimmäisenä päivänä Maria kertoo, että tunnelma Matin, Pia-vaimon ja tämän pojan luona Joutsenossa oli ollut mukava ja leppoinen.

Kuudetta kertaa naimisissa oleva Matti kertoo jakson aikana rehellisesti katuvansa esimerkiksi aikaisempia avioliittojaan, burn outistaan sekä kilpailu-urastaan, jossa miestä painostettiin hyppytorniin terveydenkin kustannuksella.

- Burn out oli kohdallani aika vakavaa, kun ihminen masentuu niin, ettei jaksa edes puhelimeen vastata. Minulle sanottiin, että kyllä sinä jaksat lähteä, että ei me voida perua keikkaa tai mitään muttakaan, Matti aloittaa.

Matti Nykänen vuonna 2003
Matti Nykänen vuonna 2003 

- Tuli mieleen Lahden maailman cupin kisat vuodelta 90, kun minulle sanottiin, että on pakko hypätä, kun paikalla on niin paljon yleisöä. En päässyt sängystä ylös ja minut puhallutettiin. Nollaahan se näytti, kun mulla oli selkä vain niin kipeä, Matti jatkaa.

Vuonna 1991 Matin selkä leikattiin, jonka jälkeen aktiivinen mies oli pitkään lähes toimintakyvytön.

- Se, että pakotetaan ihminen kipeänä tekemään jotain… Lääkärit sanoivat, että kyllä minä pystyn hyppäämään. He iskivät selkääni vain piikkiä. Tekisi mieli lyödä halolla sitä lääkäriä ja erästä toistakin ihmistä. Vessaan pääsin kontaten, jos sitenkään, paskansin siinä matkalla vielä lattialle. Silti minulle sanottiin, että kyllä sinä siitä vielä nouset, kun otetaan tällaista ja tällaista. Pakotettiin melkeinpä, ja sitten kun ei pärjätty, niin sivuun vain, Matti kertoo.

Nykyään Mattia ei enää pakoteta mihinkään.

- En hyväksy sitä, perkele, mies lopettaa.

Yökylässä Maria Veitola MTV 3 -kanvalla keskivikkoisin kello 21!

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:MTV
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!