fbq
Uutiset
07.02.2019 14:41
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Seiskan toimitus
Matti ja Pia
Matti Nykänen haudataan Jyväskylään - Pia-leski valtiollisista hautajaisista: "Yritin soittaa Sampo Terholle, mutta hän ei vastannut"
Uutiset
07.02.2019 14:41
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Seiskan toimitus

Legendaarinen mäkikotka Matti Nykänen menehtyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kotonaan Joutsenossa 55 vuoden ikäisenä.

Tänään ilmestyneessä Seiskassa on Pia-lesken haastattelu, jossa hän kertoo traagisesta yöstä.

Varmistimme Pialta etukäteen, voiko Seiskan reportteri tulla henkilökohtaisesti tuomaan suruvalittelut. Pia ottaa tulijat vastaan murtuneena.

Lue lisää tästä: Pia Nykänen kertoo kaiken Matti Nykäsen viimeisistä hetkistä: löysi mäkihyppääjälegendan kuolleena pesuhuoneesta - nämä jäivät viimeisiksi sanoiksi

Matille tehdään ruumiinavaus tällä viikolla, jolloin selviää lopullinen kuolinsyy.

- Matti haudataan Jyväskylään, siellä on hänen kaikki sukulaisensa. Kyllä hän olisi minun kanssani vielä voinut elää täällä monta vuotta, Pia kertoi Seiskalle maanantaina.

- Lehdet ja telkkarit hehkuttavat entistä mäkihyppääjää, mutta hän oli meidän ystävämme ja aviomies. Me tunsimme hänet parhaiten, kun elimme hänen kanssaan. Hän oli kiltti ja empaattinen ihminen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Sampo Terho ehdotti valtiollisia hautajaisia

Urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terho kertoi tiistaina Ylelle, että valtioneuvosto harkitsee valtiollisten hautajaisten järjestämistä Matti Nykäselle. Myöhemmin hän tviittasi asiasta.

- Olympiavoittaja Matti Nykäsen suoritukset ovat suomalaisessa urheiluhistoriassa aivan vertaansa vailla. Siksi olen pyytänyt virkakuntaa selvittämään valtiollisten hautajaisten ja muiden muistamisen muotojen mahdollisuutta, Sampo kirjoitti Twitterissä tiistaina.

Seiska tavoitti tänään Pia Nykäsen kommentoimaan asiaa.

- Kukaan ei ole ollut ainakaan minuun yhteydessä. Yritin soittaa Sampo Terholle, mutta hän ei vastannut - vaikka hän oli pyytänyt minua soittamaan, Pia kommentoi Seiskalle.

Pia kertoo, että Matin hautajaispäivää ei ole vielä sovittu.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »