Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Terhi Alanya esittelee Seiskalle tyttärensä.

Matkaoppaat-kaunotar Terhi Alanya esittelee ensimmäisen kerran 16-vuotiaan Lara-tyttärensä – yhteiskuvat!

Matkaoppaat-sarjastakin tuttu Terhi Alanya on tähän saakka pitänyt lapsensa visusti erossa julkisuudesta. Nyt hän antaa ensimmäistä kertaa yhteishaastattelun 16-vuotiaan Lara-tyttärensä kanssa.

Detur-matkatoimiston laatujohtaja ja ex-missi Terhi asuu kahden kouluikäisen lapsensa ja miehensä kanssa Turkissa osan vuodesta. Matkalaukkuelämää viettävässä perheessä äiti ja Lara ovat rakentaneet hyvin läheiset välit.

Lara haluaa taistella tasa-arvon ja naisten oikeuksien puolesta. 
– Minulla on Turkissa homokavereita, jotka eivät voi olla avoimesti sitä, mitä ovat. Turkkilaisten on vaikea hyväksyä erilaisuutta.
Lara haluaa taistella tasa-arvon ja naisten oikeuksien puolesta. – Minulla on Turkissa homokavereita, jotka eivät voi olla avoimesti sitä, mitä ovat. Turkkilaisten on vaikea hyväksyä erilaisuutta.

Lue myös: Muistatko vielä: Matkaoppaat-sarjan Terhi Alanya oli vuoden 1991 Miss Suomi -finalisti – Tanja Vienonen nappasi kruunun – kuva!

– Äiti tietää minusta aivan kaiken, välillämme ei ole salaisuuksia. Vaikka olemme äidin kanssa todella läheisiä, emme ole kaveruksia, vaan äiti on minulle auktoriteetti, Lara kertoo Seiskalle.

Terhin suku omistaa hulppeita asuntoja sekä Turkista että Suomesta. Lapset ovat tottuneet elämään matkalaukkuelämää äidin työn vuoksi. Terhin mies pyörittää useita kylpylöitä ja kauneushoitoloita, ja miehen suku omistaa useita hotelleita.

Lara pitää itseään ja äitiään hyvin samankaltaisina, mutta näkee eron tyylitajussa ja unirytmissä. – Lara tykkää huomattavasti naisellisimmista vaatteista kuin minä, Terhi toteaa.
Lara pitää itseään ja äitiään hyvin samankaltaisina, mutta näkee eron tyylitajussa ja unirytmissä. – Lara tykkää huomattavasti naisellisimmista vaatteista kuin minä, Terhi toteaa.

Lue myös: Matkaoppaat-Terhin vinkki suomalaisturisteille: Korkki kiinni!

– Reissaamme koko ajan eri maissa, viimeksi olemme käyneet muun muassa Thaimaassa, Egyptissä, Tunisissa ja Pohjoismaissa. Uskon, että Larasta on tullut reissujemme myötä avarakatseisempi. Hän on tuollainen ihmisoikeus-, vähemmistö- ja tasa-arvohihhuli, Terhi sanoo.

– On ollut kiva päästä tutustumaan eri kulttuureihin. Pidän Suomea enemmän kotimaanani kuin Turkkia, mutta etenkin talvisaikaan kaipaan auringon lämpöön.


Teksti:
Petri Voutilainen
Kuvat:
Petri Voutilainen ja Seiskan arkisto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!