Uutiset

Matkailulegendasta majatalon isäntä! Eki Mikkonen, 73, muutti Miamista Sulkavalle – ”Viihdyin vartin eläkkeellä!”

26.09.2020 16:07

Tervetulloo ja hellou! Otatteko apetta vai naakastaanko ihvettä?

Erkki ”Eki” Mikkonen, 73, vääntää savoa amerikkalaisittain omistamansa Art Deco Hotel & Restaurant -kiinteistön pihalla Sulkavalla. Ollaan Ekin kotiseudulla Saimaan rannalla. Järvi läikehtii syystuulessa, ja matkailuyrittäjä kysyy, maistuuko ruoka vai juodaanko kahvit.

Paluu kotiseudulle! Erkki ”Eki” Mikkonen osti Saimaan rannalta kiinteistön ja perusti Art Deco Hotel & Restaurantin Sulkavalle.
Paluu kotiseudulle! Erkki ”Eki” Mikkonen osti Saimaan rannalta kiinteistön ja perusti Art Deco Hotel & Restaurantin Sulkavalle.

 

Komea puinen vuonna 1860 rakennettu talo on remontoitu täysin. Alakerran perinteikäs, yli 20 vuotta paikallisia ja turisteja palvellut ravintola Alanne on saanut raikkaan ilmeen ja yläkertaan on kunnostettu modernin tyylikkäät neljä huonetta. Vessa ja suihkutila ovat majoittujille yhteiset.

– Tämä on unelmieni täyttymys. Olin jo pitkään miettinyt majatalon pitämistä, ja kun kiinteistö tuli myyntiin viime syksynä, se tuntui kohtalolta, Eki sanoo.

– Jäin eläkkeelle syyskuussa 2019, mutta viihdyin vain vartin joutomiehenä. Sitten minusta tulikin majatalon isäntä!

Pitäähän miehellä aito Amerikanrauta olla. Ekin punainen Corvette on vuodelta 1989.
Pitäähän miehellä aito Amerikanrauta olla. Ekin punainen Corvette on vuodelta 1989.

Terveyttä ja virtaa riittää

Värikkäistä vaatteista pitävä Eki on yksi Suomen tunnetuimmista matkailualan legendoista. Vuosikymmenten aikana hänen sympaattinen olemuksensa on viihdyttänyt matkailijoita niin opashommissa maailman turistikohteissa kuin Yhdysvalloissa oman matkatoimistobisneksen parissa.

– Halusin tehdä ja kokeilla nuorena kaikkea. Enkä näemmä vanhempanakaan osaa lopettaa, hän nauraa.

– Miksi lopettaa elämistä, kun terveys on hyvä ja virtaa riittää, vaikka jaloissa vähän kankeutta onkin.

Eki vietti lapsuutensa Sulkavalla. Kotitila sijaitsi Ohonsaaressa, josta piti ensin taittaa matka salmen poikki veneellä. Lopputaival sujui jalkapatikassa, pyörällä tai suksilla yhteensä 11 kilometriä per suunta.

Lue lisää Ekistä ja katso kuvat majatalosta tuoreimmasta Seiskasta!

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!