fbq
Uutiset
20.04.2020 18:50
Teksti: Panu Hörkkö & Seiskan työryhmä|Kuvat: Seiskan toimitus
Onni Sarmaste
Maskikaupoilla äkkirikastuneen Onni Sarmasteen uusi aluevaltaus: myy kiinalaisia hengityskoneita!
Uutiset
20.04.2020 18:50
Teksti: Panu Hörkkö & Seiskan työryhmä|Kuvat: Seiskan toimitus

Muun muassa pikavippibisneksessä vaikuttaneen liikemies Onni Sarmasteen, 38, kohutut hengityssuojainkaupat Huoltovarmuuskeskuksen kanssa ovat nousseet valtakunnan ykköspuheenaiheeksi. Liki viiden miljoonan euron kaupoista paljastuu lähes joka päivä jotain sellaista, joka saa veronmaksajan haukkomaan henkeään.

Lisää Kiinan-tuontitavaraa

Seiskan saamien tietojen mukaan Sarmaste on nyt laajentanut yritystoimintaansa muihin terveydenhuoltoalantarvikkeisiin. Onni on nimittäin alkanut myymään kiinalaisia hengityskoneita! Seiska kysyi maanantaina 20.4. Onnilta uudesta aluevaltauksesta. 

Pitääkö paikkaansa, että olet alkanut myymään hengityskoneita?

- On meillä niitä joo.

Oletko myynyt niitä Suomeen tai muualle eurooppaan?

- En kommentoi. 

Miljoonat valtiolta

Sarmasteen LDN Legal Partners -yrityksen tilille kilahti huhtikuun alussa 4,98 miljoonaa euroa. Rahalla huoltovarmuuskeskus sai lentokonelastillisen maskeja, jotka ovat tarkoitukseensa kelvottomia.

Kasvosuojaimet eivät VTT:n mukaan sovellu sairaalakäyttöön. Niitä kuitenkin voisi käyttää esimerkiksi vanhusten hoivatyössä, jossa kriteerit eivät ole yhtä tiukkoja. Osa suojaimista on asetettu käyttökieltoon, sillä yhden suojainmallin kerrotaan aiheuttaneen ihoallergisia reaktioita.

Huoltovarmuuskeskuksen kanta maskien käyttöturvallisuuteen on muuttunut vielä kertaalleen. Viimeisimmän lausunnon mukaan suuri osa maskeista täyttää standardit siinä määrin, että ne ovat käyttökelpoisia kotisairaanhoidossa tai hoivayksiköissä. 

Keskusrikospoliisi on joka tapauksessa aloittanut tutkinnan suojainkaupoista epäillyn petoksen nimikkeellä. 

Ulosottoja ja hienoja autoja

Suomalaisten olosuhteita turvaavan Huoltovarmuuskeskuksen johtaja sai potkut, tai erosi tehtävästään, totuuden maskikaupoista tultua ilmi. Samoihin aikoihin eli pääsiäisen jälkeisellä viikolla, Seiska paljasti, että Onni oli hankkinut miljoonillaan kaksi luksusautoa: Yhden noin puolen miljoonan arvoisen Bentleyn ja yli sadan tuhannen euron arvoisen Porschen.

Kuvat! Maskikaupoilla äkkirikastunut Onni Sarmaste osti luksusautot!

Muun muassa Ilta-Sanomat kertoi autokauppojen aikaan, että Onni Sarmasteella on runsaasti ulosottovelkoja. Sen sijaan miehen tulot ovat olleet suhteellisen vaatimattomia. Verotietojen perusteella hän ei tienannut senttiäkään verotettavaa tuloa Suomessa vuosina 2010-2016. Vuonna 2017 Onnin tulot liippasvat köyhyysrajaa, toissa vuonna hän tienasi jo noin 42 000 euroa. 

Seiska hankki lisätietoja Onnin taustasta. Paljastui, että hänellä on kontollaan pahoinpitelytuomio noin vuosikymmenen takaa. Tuolloin Onni asui oman ilmoituksensa mukaan Maltalla. 

Kiinalaismaskeilla äkkirikastunut Onni Sarmaste pahoinpiteli ex-liikekumppaniaan lapiolla kesken pihatalkoiden!

Edit: Päivitetty juttua 21.4. kello 19:15. Huoltovarmuuskeskuksen kanta maskeihin.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »