Uutiset

Maryam sai perheensä turvaan: 25 päivän piina päättyi Kemiin!

17.09.2015 11:55

Haaparanta-Tornion raja-asemalle on tällä viikolla saapunut päivittäin 200-400 pakolaista, jotka ovat valtaosin Irakista. Joukossa on myös afganistanilaisia, palestiinalaisia ja somaleja. Raja-asemalta pakolaiset kuljetetaan Kemiin, jossa heidän maahantulonsa kirjataan. Osa jatkaa saman tien matkaansa muihin Suomen kaupunkeihin, osa jää Kemiin, jossa majoitustilat ovat tällä hetkellä kiven alla ja avustustyöntekijät lujilla.

 

 

Irakin Bagdadista kotoisin olevat Mohamad Adnan ja Maryam Emad saapuivat maanantaina kahden lapsensa, 2,5-vuotiaan Sadeqin ja puolitoistavuotiaan Ruqian kanssa. He matkasivat 25 päivää päätyäkseen Suomeen.

− Olemme maksaneet matkan eri vaiheista tähän mennessä 15 000 euroa. Olemme kulkeneet lentäen, laivoilla, pikkuveneillä, junilla ja busseilla sekä kävellen Unkarin puolelta Serbiaan. Se oli pakomme pahin vaihe, Mohamad kertoo.

Perhe on varautunut odottamaan pitkään turvapaikkapäätöstä.

− Odottaminen ei haittaa, tärkeintä että olemme turvassa. Jos olisimme jääneet Bagdadiin, olisimme ehkä jo kuolleet, Maryam sanoo.

Aviopari kiittelee suomalaisia auttajia, että lapsille on saatu lämmintä vaatetta ja yösija. Heille itsellään ei vielä ole löytynyt päällysvaatteita, ja kylmä syksy herättää hieman pelkoa.

 

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!