Uutiset

Martina Miss Helsinki -kohusta: Miten tämä on mahdollista vielä vuonna 2017?

09.01.2017 14:30

Martina Aitolehti järkyttyi tuoreeseen Miss Helsinki -voittajaan kohdistuneista rasistisista kommenteista.

Miss Helsinki 2017 -voittajaksi kruunattu Sephora Ikalaba joutui rasististen kommenttien kohteeksi heti kilpailun päätyttyä viime torstaina (5.1.). Sosiaalisessa mediassa Sephoraa haukuttiin etenkin hänen ihonvärinsä takia.

Sephora Ikalaba

Martina kirjoitti blogissaan mietteitään tuoreen missikaunottaren saamista kommenteista.

Sephora on joutunut ihan järkyttävien rasistisien kommenttien uhriksi, mitä en vaan pysty tajuamaan millään. Minulle ajatus siitä että jotain arvostellaan värin takia, on täysin omituinen ajatus. Sosiaalinenmedia suorastaan pursuaa ihan järkyttäviä kommentteja ympäri maailmaa. Muhun on yhteydessä toimittajat ympäri maailmaa, haluavat kirjoittaa jutun miten voimme valita tumman tytön Helsingin kauneimmaksi, Martina kauhisteli.

Tumma kaunotar voittanut aikaisemminkin

Martina muistutti ihmisiä siitä, että Miss Helsinki -kilpailun on voittanut aikaisemminkin tumma kaunotar. Kelly Kalonji nimittäin kruunattiin voittajaksi vuonna 2013.

Tummaihoinen nainen on mielestäni ihan uskomattoman kaunis ja ei tuollaista vartaloa ole skandinaavin mahdollista koskaan edes kovalla työllä saavuttaa. Tämä maailma on täynnä eri värisiä, eri kielisiä ja eri kulttuureista. Kaikilla on samat oikeudet. Onneksi asiasta paljon ympärillä puhuttaessa suurin osa on Sephoran tukena ja me todella taistellaan tämän asian puolesta. Tää ei voi olla mahdollista tässä maailman tilanteessa ja vuonna 2017.

Lue Martinan blogikirjoitus kokonaisuudessaan Idealistasta.

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!