fbq
Uutiset
14.08.2017 09:01
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
Marko Lönnqvist
Marko Lönnqvistin ja Cannonball MC:n törkeä rahanpesuepäily: epäilty rikoskumppani sai potkut Cannonballista!
Uutiset
14.08.2017 09:01
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Tuorein Seiska kertoi, että ex-gangsteria ja nykyistä kirjailijaa Marko Lönnqvistiä, 41, epäillään törkeästä rahanpesusta. Rikosepäilyt liittyvät rikollisjärjestö Cannonball MC:hen, johon Marko gangsterina vuosinaan kuului. Epäilty rikos on tapahtunut kuitenkin syksyllä 2015, eli kauan sen jälkeen, kun Marko erosi järjestöstä vuonna 2011.

Poliisi epäilee Cannonballin hankkineen rikoksella Harley-Davidson-moottoripyörän, jonka omistajuutta on peitelty siirtämällä sitä eri ihmisten ja tahojen nimiin. Yksi tahoista on Vesihana Oy -yritys. Marko on epäiltynä, koska hän on yrityksen hallituksen puheenjohtaja.

Markon lisäksi yrityksen hallituksessa on ainoastaan Cannonballin johtohahmoihin kuulunut Janne ”Nacci” Tranberg.

nacci ja mikael gabriel
Janne "Nacci" Tranberg oli pitkään Cannonball MC:n kasvot julkisuudessa. MTV kertoi toissa viikolla, että hänet on potkittu ulos kerhosta. Nacci tunnetaan myös siitä, että hän viihtyy julkkispiireissä. Seiskan toimittaja kuvasi hänet viime joulun alla räppäreiden Mikael Gabrielin (kuvassa), JVG:n Jaren ja VilleGallen ja Junon hyväntekeväisyystapahtumassa.

Myös yrityksen osoiteeksi on ilmoitettu Naccin kotiosoite.

Potkujen taustalla vastaavia veivauksia

MTV uutisoi toissa viikolla, että Nacci on saanut potkut Cannonballista. Seiskan saamien tietojen mukaan Naccin potkujen taustalla on muun muassa vastaavia veivauksia, joista Marko Lönnqvist on nyt epäiltynä. 

Yrityksiin on merkitty kerhon sisältä henkilöitä, joilla ei ole todellista asemaa tai edes tietoa vastuuasemastaan, ennen kuin on tullut kutsu saapua kuulusteluun törkeistä talousrikoksista epäiltynä.

Gangsteriaikoinaan Marko tehtaili lähinnä talousrikoksia, jonka seurauksena hänen nimensä on jossain muodossa lähes sadassa samanlaisessa pöytälaatikkofirmassa. Epäillyn törkeän rahanpesun tekoaikana hän itse istui tiukasti vankilassa, eikä omien sanojensa mukaan tiedä rikokseen liittyvästä hämärästä moottoripyörästä mitään.
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »