Uutiset

Maria Veitolan avautumiskirjoitus aiheutti kommenttien tulvan: näin hän vastaa arvostelijoilleen!

23.08.2017 10:19

Mediapersoona Maria Veitola herätti hämmennystä maanantaina (21.8.) julkaisemalla Instagram-tilillään pitkän tilityksen esimiestyön haasteista.

Maria Veitola avautuu työstään esimiehenä: Oma elämänhallinta menee, kun muut eivät hallitse elämäänsä!

Kirjoitus herätti paljon keskustelua, ja Maria joutui selittelemään aikaisempaa lausuntoaan.

Viitaten edelliseen postaukseeni. Olen ollut tänään kovin surullinen siitä, kuinka mediat ovat soitelleet eri ihmisten perään ja yrittäneet onkia lisätietoja uupumukseni syistä. Ei, syynä ei ole kukaan tietty yksittäinen ihminen vaan monien samanaikaisten pieleen menneitten eri asioitten summa.  Olen saanut valtavasti tärkeitä viestejä ja kommentteja ihmisiltä, jotka tunnistivat omien kokemustensa perusteella tilanteeni. Niistä tiedän että kirjoitukseni oli tärkeä. Olen saanut myös lukuisia etähalauksia, kiitos niistä jokaisesta, Maria kirjoitti Instagram-tililleen lisäämänsä kuvan yhteyteen.

 

Viitaten edelliseen postaukseeni. Olen ollut tänään kovin surullinen siitä, kuinka mediat ovat soitelleet eri ihmisten perään ja yrittäneet onkia lisätietoja uupumukseni syistä. Ei, syynä ei ole kukaan tietty yksittäinen ihminen vaan monien samanaikaisten pieleen menneitten eri asioitten summa. Olen saanut valtavasti tärkeitä viestejä ja kommentteja ihmisiltä, jotka tunnistivat omien kokemustensa perusteella tilanteeni. Niistä tiedän että kirjoitukseni oli tärkeä. Olen saanut myös lukuisia etähalauksia, kiitos niistä jokaisesta. Olen saanut osaksi myös arvostelua: jotkut ovat halunneet lukea päivitykseni niin, että syytän muita ja uhriudun. Ei, se ei tosiaankaan ollut tarkoitukseni. Tarkoitukseni oli kertoa kuinka hankalaa (työ)elämä joskus on, vaikka kuinka parhaansa yrittää ja kuinka tärkeää on löytää omat tapansa latautua ja rentoutua (minulle ne olivat tällä kertaa metsä ja perhe) ennen kuin on liian myöhäistä. Moni oli myös sitä mieltä, että bossladyn ei kuulu puhua tälläisistä asioista ääneen. Arvatkaapa mitä. Joka kerta kun minulle sanotaan, että jostain ei saa puhua ääneen, se on kuin laittaisi bensaa liekkeihin. Kasvoin lapsesta aikuiseksi siinä luulossa, että ylevintä elämässä on vaieta vaikeista asioista ja pärjätä yksin. Se metodi teki minut vain surulliseksi, yksinäiseksi ja sairaaksi. Minä aion jatkossakin puhua siltä mistä minusta tuntuu ja näyttäytyä edessänne keskeneräisenä ja virheellisenä ihmisenä vaikka kuinka sanoisitte että se ei ole sopivaa. On toki vaikeaa olla avoin ja paljastaa itsestään hauraita puolia. On vaikeaa luottaa kirjoittamiseen, koska ikinä ei voi olla varma että kaikki tajuaisivat mitä oikeastaan yritän sanoa. Helpompaa olisi hakea täällä tykkäyksiä ja rakkautta postaamalla tänne kuvia täydellisestä elämästä. Minusta upeana ja onnellisena, kauniista auringonlaskuista ja kahvin maitovaahtoon taiteilluista koristeista. Mutta elämä ei ole pelkästään sellaista enkä jaksa eikä minua kiinnosta esittää että se on. Voi kunpa voisimme ymmärtää, tukea ja tuntea myötätuntoa toisiamme kohtaan enemmän eikä etsimällä etsiä toisistamme virheitä. Yritetäänkö?

Henkilön Maria Veitola (@mariaveitola) jakama julkaisu

Maria otti kantaa saamiinsa kommentteihin, joiden mukaan hän teki itsestään uhrin.

 Ei, se ei tosiaankaan ollut tarkoitukseni. Tarkoitukseni oli kertoa kuinka hankalaa (työ)elämä joskus on, vaikka kuinka parhaansa yrittää ja kuinka tärkeää on löytää omat tapansa latautua ja rentoutua (minulle ne olivat tällä kertaa metsä ja perhe) ennen kuin on liian myöhäistä.

 

Aikoo jatkaa suorapuheista linjaansa

Suorasanaisuudestaan tunnettu Maria vähät välittää arvostelijoista, joiden mielestä esimiesasemassa olevan henkilön ei kuulu puhua oman roolinsa haastavuudesta, koska hän on itse sen halunnut.

Arvatkaapa mitä. Joka kerta kun minulle sanotaan, että jostain ei saa puhua ääneen, se on kuin laittaisi bensaa liekkeihin. Kasvoin lapsesta aikuiseksi siinä luulossa, että ylevintä elämässä on vaieta vaikeista asioista ja pärjätä yksin. Se metodi teki minut vain surulliseksi, yksinäiseksi ja sairaaksi. Minä aion jatkossakin puhua siltä mistä minusta tuntuu ja näyttäytyä edessänne keskeneräisenä ja virheellisenä ihmisenä vaikka kuinka sanoisitte että se ei ole sopivaa, hän kirjoitti.

On toki vaikeaa olla avoin ja paljastaa itsestään hauraita puolia. On vaikeaa luottaa kirjoittamiseen, koska ikinä ei voi olla varma että kaikki tajuaisivat mitä oikeastaan yritän sanoa. Helpompaa olisi hakea täällä tykkäyksiä ja rakkautta postaamalla tänne kuvia täydellisestä elämästä. Minusta upeana ja onnellisena, kauniista auringonlaskuista ja kahvin maitovaahtoon taiteilluista koristeista.

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!