Maria Nordin

Maria Nordin sai 100 000 euron uhkasakon – vastaa kurssinsa aiheuttamaan jättikohuun: "Autan ihmisiä laillisesti ja hyvien käytäntöjen mukaisesti!"

08.11.2019 11:01

Maria Nordinin vetämä Eroon oireista -kurssi on herättänyt paljon keskustelua. Kurssin tarkoituksena on ohjata ihmisiä muokkaamaan ajatusmaailmaansa ja sen kautta lieventämään erilaisia oireita.

- Monenlaisia oireita on mahdollisuus lievittää tietoisilla menetelmillä. Olen kehittänyt paljon tutkittujen menetelmien pohjalta entistä helpomman ja tehokkaamman metodin, joka on auttanut jo lukuisia ihmisiä. Haluan esitellä sen sinullekin! Free to Heal -menetelmä perustuu aivojen plastisuuden hyödyntämiseen, tiedostetun sekä tiedostamattoman stressin purkamiseen sekä mikrobiomin muokkaamiseen. Näiden kaikkien tiedetään vaikuttavan kehoon ja mieleen - sekä siihen, miten keho reagoi, kurssin sivustolla kirjoitetaan.

Sivustolla on listattu asioita, joihin kurssilaiset ovat saaneet helpotusta Marian opetusten avulla. Listalta löytyy muun muassa krooninen kipu, syöpähoidot, kilpirauhasongelmat, ruoka-aineallergiat ja IBS-suolistosairaus.

TAUSTAAMaria Nordin sai viranomaisilta selvityspyynnön verkkokurssinsa turvallisuudesta: "Kurssin on käynyt jo lähes 3 000 osallistujaa"

Elokuussa Maria sai Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta selvityspyynnön hänen tarjoamansa verkkokurssin turvallisuuteen liittyen. Nyt Tukes on antanut asiasta päätöksensä.

- Palveluntarjoaja on ryhtynyt kuulemisen johdosta toistaiseksi korjaaviin toimenpiteisiin palvelun turvallisuuden parantamiseksi. Kuulemisen perusteella tehtyjen toimenpiteiden johdosta Tukes katsoo, että lainsäädännön minimivaatimukset täyttyvät päätöksentekohetkellä.

Vaikka Marian kurssin katsotaan täyttävän vaaditut kriteerit ainakin minimitasolla, on se määrännyt Marialle 100 000 euron uhkasakon, joka voidaan laittaa täytäntöön, jos vaaralliseksi määritelty toiminta jatkuu.

Lue myös: Vaarallista huuhaata? Maria Nordinin verkkokurssille 100 000 euron uhkasakko - lue lisää!

 

"Jännitysnäytelmä on nyt ohi"

Maria kommentoi Tukesin päätöstä blogissaan

- Jännitysnäytelmä on nyt ohi. Kurssini on tähän mennessä tutkinut Aluehallintovirasto sekä Poliisi ja nyt myös Turvallisuus ja kemikaalivirasto TUKES on saanut tutkintansa päätökseen. Hyvä, että nyt on käynyt kaikille selväksi, että autan ihmisiä laillisesti ja hyvien käytäntöjen mukaisesti edistämään hyvinvointiaan. Olen todella kiitollinen, että olen saanut apua kurssini turvallisuuden varmistamiseksi Suomen ylimmiltä tahoilta. Tämä prosessi saanut minut viilaamaan kurssiani pilkun tarkkuudella, pohtimaan sanavalintojani ja selkeyttämään viestintääni. Olen myös joutunut miettimään entistä tarkemmin, ketkä voivat tavoittaa viestini, Maria kirjoitti.

Kirjoituksessaan Maria kertoi, ettei hänen tietoonsa ole tullut tilanteita, joissa kurssilaisten terveys olisi vaarantunut.

- Kurssi ei ole ollut vaarallinen alunperinkään. En ole kurssilla esittänyt terveysväitteitä tai antanut vaarallisia ohjeita. Kurssin ensimmäisen askeleen kohdalla on ollut alusta asti mukana selkeä maininta, että kurssi ei ole lääketieteellinen hoito ja ettei kurssi sulje pois tai korvaa mitään hoitoa. Lisäksi neuvon menemään aina lääkäriin, jos siihen epäillään aihetta.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Antero Alhonen
Kuvat: Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!