fbq
Uutiset
22.06.2017 14:29
Teksti: Linda Lietsala|Kuvat: Seiskan toimitus
Maria Nordin oikaisee vauvojen vessahäviestintä blogitekstiä
Maria Nordin korjaa kohua herättäneestä blogitekstistään seurannutta kirjoittelua: Tärkeästä asiasta tehtiin vitsi!
Uutiset
22.06.2017 14:29
Teksti: Linda Lietsala|Kuvat: Seiskan toimitus

Näyttelijä-muusikko Reino Nordinin televisiosta tuttu arkkitehtivaimo Maria Nordin ottaa kantaa vauvojen vessahätäviestinnästä sekä lapsen ja vanhemman kommunikaatiosta käsittelevästä blogitekstistään seuranneeseen kirjoitteluun mediassa. Maria kirjoittaa suosittua Kotitalouskriisi-blogia.

Mitä ihmettä?! Maria Nordin kirjoittaa blogissaan vaippojen vaikuttavan haitallisesti vauvojen seksuaaliseen kehitykseen

– Otsikointi on ollut harhaanjohtavaa. Blogitekstissäni puhuin lapsen ja vanhemman kommunikaation merkityksestä, en vauvojen seksielämästä tai vaipoista, Maria sanoo.

Marian mielestä on tärkeää puhua siitä, miten lapsen varhaiset kokemukset vaikuttavat lapsen kehitykseen ja kasvuun. Blogissaan hän halusi painottaa sitä, miten lapsen kokemukset ymmärretyksi tulemisesta vaikuttavat läpi elämän. Toimiva kommunikaatio on Marian mukaan avain terveen itsetunnon muodostumiseen. Maria halusi sanoa tekstissään, että vauvojen vessahätäviestinnän tarkoitus on vaikuttaa varhaisiin häpeän kokemuksiin niin, että lapselle muodostuisi terve suhde kehoonsa ja seksuaalisuuteen myöhemmin.

– On ikävää, että näin tärkeästä ja luonnollisesta aiheesta kirjoitetaan tähän sävyyn. On tärkeää ymmärtää, miten lapsen itsetunto kehittyy aiempien kokemusten pohjalta. Kyseessä oli tärkein blogikirjoitukseni tähän asti. On tärkeää, että näistä asioista puhutaan, Maria sanoo.

"Kommunikaatio vaikuttaa mielikuviin"

Vaippakulttuuri on vain yksi esimerkki siitä, miten pieleen voidaan viestinnässä mennä.

– Otsikointi ja kirjoittelu blogitekstini ympärillä on yksi hyvä esimerkki siitä, miten kommunikaatio vaikuttaa mielikuviin. Tärkeästä aiheesta on tehty vitsi, täräyttää Maria.

– Hyvää tässä on se, että tärkeästä asiasta keskustellaan.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »