Katso kuva!
Maria Nordin

Maria Nordin julkaisi nuoruuskuvan – tiukkaa tekstiä ulkonäköpaineista: Ajaa nuoret etsimään rajoja kauneusihanteista, jotka ovat kivuliaita ja halventavat kehoa!

Uutiset | 02.01.2019 19:29

Bloggaaja Maria Nordin muisteli nuorempana kokemiaan ulkonäköpaineita.

Maria julkaisi Instagram-tilillään kuvan, joka on otettu vuonna 1998. Otoksessa bloggaaja poseeraa tiikerikuosisessa puvussa. Kuvatekstissään Maria pohti, millaisia neuvoja hän antaisi nuoremmalle itselleen. Hänen mielestään ulkonäköön liittyvät paineet olivat vahvasti läsnä hänen nuoruudessaan.

- Nyt jälkeen päin kun mietin, uskon että osa teini-iän epävarmuudesta johtui siitä etten uskonut olevani tarpeeksi, en uskonut myöskään että voisin saada lapsia. En tunnistanut sitä mikä minussa on, Maria kirjoitti kuvansa yhteyteen.

Hänen mielestään nuorille pitäisi järjestää aikuistumiseen liittyvä rituaali kauneusihanteiden ja niiden aiheuttamien paineiden murtamiseksi.

- Uskon että juuri se että meillä ei ole aikuistumiseen ja sukukypsyyteen liittyviä riittejä, ajaa nuoret naiset etsimään rakennetta ja rajoja kauneusihanteista, jotka on kivuliaita ja halventaa meidän kehoa. Usein naispuoliset ystävät lisäksi vahtii sitä että jokainen toteuttaa niitä ihanteita. Mulla oli jonkinlainen kapina jo nuorena, mutta ryhmäpaine repiä karvoja, meikata ja näyttää seksikkäältä oli kova. Tämä taas altistaa monenlaisille ikäville asioille.

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Atte Kajova, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!