Mari Valosaari

Mari Valosaaren raskas terveyskamppailu vaati veronsa: Parisuhteeni on kärsinyt!

10.09.2018 17:03

Fitness-piireistäkin tuttu Mari Valosaari on elänyt tulehduksellisen suolistosairauden eli IBD:n kanssa viisi vuotta. Sairaus voi johtaa pahimmillaan jopa suolen poistoon.

− Pahimmassa tapauksessa suoli on niin huonossa kunnossa, että sitä joudutaan poistamaan leikkauksella, mutta se on todella ääripään tapaus. Itse syön vahvoja solusalpaajia, ja käyn ottamassa suonensisäisesti lääkettä sairaalassa kahdeksan viikon välein estääkseni tulehduksia, Mari kertoi Seiskalle suolistosairauden tietoisuutta lisäävässä Paskat bileet -tapahtumassa lauantaina (8.9.).

Tällä hetkellä hän voi hyvin.

− Sairaus ei poistu koskaan, mutta nyt minulla on oireeton kausi.

Lue myös: Fitnesskaunotar Mari Valosaari paljastaa blogissaan maanneensa huonossa kunnossa sairaalassa: "Olen saanut testissä vaikean masennuksen pisteet"

 

Sairaus on vaikuttanut parisuhteeseen

Mari myöntää, että suolistosairaus on vaikuttanut hänen avio- ja perhe-elämäänsä. Hänen aviomiehensä, laulaja Jontte Valosaari on ottanut päävastuun perheen arjen pyörittämisestä Marin sairauden pahimpina aikoina.

Marin mukaan sairaalakäynnit ja sairauden aiheuttama väsymys ovat vaatineet veronsa parisuhteessa.

− Parisuhteemme on kärsinyt sairauteni takia, koska minulla ei ole ollut voimia. Pahimmassa vaiheessa voimani riittivät ainoastaan perusasioiden ja lasten hoitamiseen. Silloin minulla ei ollut mitään mielenkiintoa hoitaa parisuhdetta, koska olin niin väsynyt.

 

Jontte ja Mari Valosaari
Jontte ja Mari Valosaari

 

Edellisen kerran Mari joutui sairaalaan hieman alle vuosi sitten. Hän on kiitollinen Jontelle tämän kärsivällisyydestä ja joustamisesta.

− Kotiin palattuani minun oli nostettava kädet ylös ja ilmoitettava, etten pysty hoitamaan kodin asioita. Voimani olivat niin loppu, että minun oli keskityttävä ainoastaan itseeni. Tuolloin Jontte hoiti omien töidensä lisäksi kotityöt ja lapset. Hän on minulle äärimmäisen tärkeä tukihenkilö.

Lue myös: Mari Valosaari joutui sairaalaan - ikävä sairaus otti pahasti takapakkia: Älkää tehkö samaa virhettä!

 

”Kenenkään ei tarvitse hävetä!”

Mari halusi järjestää Paskat bileet -tapahtuman tuodakseen suolistosairauden ihmisten tietoisuuteen. Voimaruoan ja SEMPERgluteenittoman kanssa yhteistyössä järjestetyn tapahtuman tarkoituksena on poistaa sairauden aiheuttama häpeä.

− Sairaus aiheuttaa sen, että joskus on päästävä nopeasti vessaan, ja sieltä saattaa kuulua ääniä, jotka aiheuttavat häpeän tunteen. Häpeä helpottaa heti, kun sairaudesta kertoo esimerkiksi perheenjäsenille tai ystäville. Kaikki ymmärtävät asian, ja sen jälkeen on paljon helpompi käydä vessassa. Kenenkään ei tarvitse hävetä sairauttaan tai vessassa käymistä!

Teksti: Antero Alhonen
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!