Skip to main content
Makwan Amirkhani suree sukulaisiaan.

Makwan Amirkhani Iranin maanjäristyksestä: "Kun menetät 30 sukulaista kerralla, niin sulla on oikeus kyseenalaistaa luojaa!"

Suomen tunnetuin vapaaottelija Makwan Amirkhani suree Facebookissa sunnuntaisen (12.11.) maanjäristyksen uhreja.

Maanjäristys tapahtui lähellä Iranin ja Irakin rajaa, ja on BBC:n mukaan ollut tämän vuoden tuhoisin. Tällä hetkellä surmansa saaneita on yli 450 ja loukkaantuneita lähes 7 000, mutta uhrien määrä kasvaa pelastustöiden jatkuessa. Suurin osa uhreista on Iranista.

- Kun menetät 30 sukulaista kerralla, niin sulla on oikeus kyseenalaistaa luojaa, Makwan suree julkisessa Facebook-profiilissaan.

Iranilaistaustainen Makwan muutti Suomeen vuonna 1993 kolmen pakolaisleirissä vietetyn rankan vuoden jälkeen. Luonnollisesti hänellä on vielä paljon sukulaisia Iranissa.

7.3. magnituden järistys tuntui Turkissa ja Pakistanissa saakka. Iranin ja Irakin lisäksi järistys aiheutti jälkijäristyksiä Pakistanissa, Libanonissa, Kuwaitissa ja Turkissa.

Iranissa tilanne on edelleen katastrofaalinen, sillä järistyksestä selvinneet ovat joutuneet viettämään jo toisen yön ulkona. Vaikka joidenkin talot ovat pysyneet pystyssä, rakennuksiin ei saa mennä, sillä jälkijäristysten myötä sortumisvaara on akuutti.


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!