Mäkihyppylegendat Matti Nykänen ja Jens Weissflog tapasivat ensi kertaa vuosikymmeniin – urat lähtivät kilpauran jälkeen aivan eri suuntiin!

Uutiset | 10.09.2017 12:04

Legendaarinen mäkikotka Matti Nykänen, 54, tapasi vuosien tauon jälkeen vanhan kilpakaverinsa mäkihyppyajoilta, saksalaisen Jens Weissflogin, 53. Jens oli Kuhmossa, Vuokatissa työmatkalla.

Matti ja Jens

Matti ja Jens kohtasivat ensimmäisen kerran junioreiden MM-kisoissa, mutta aikuisten kilpailuissa he alkoivat taistella vuorotellen mitaleista. Vaikka he olivat pahimmat kilpakumppanit mäessä, mäkitornien ulkopuolella Matti ja Jens olivat ystäviä.

- Elimme monta vuotta samanlaista elämää, joten on outo mutta hieno fiilis nähdä Matti. Minä olen hotellinpitäjä, ja Matti on tunnettu viihdetaiteilija Suomessa. Hieno juttu, että molemmilla menee hyvin ja olemme pysyneet terveinä, Jens kertoi hymyillen.

Matti Nykänen

Muistot kilpailuista ja treenileireistä nousevat molempien mieleen, kun he pääsivät vierailemaan Vuokatin hyppyrimäellä. Molemmat ovat sekä kilpailleet että treenanneet siellä.

- Sukset jalkaan, ja nyt hypätään vielä kerran kilpaa, Matti puhkuu innosta, kun kiipeää mäkitorniin ja saa Jensin nauramaan.

- En ole hypännyt urani jälkeen yhtään hyppyä. Urheilen edelleen, mutta vähemmän. Harrastan pyöräilyä vuorilla ja golfaan, Jens kertoo.

- Miksi et mene heittämään kiviä järveen? Se on ihan sama, oletko golfkentällä vai heittelemässä kiviä, Matti nauraa.

Teksti:Katja Lintunen
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!