Uutiset

Maallikkosaarnaaja Jalovaara perusteli tulojaan oikeudessa: Herään joka yö neljältä rukoilemaan!

17.02.2017 10:49

Maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaaran rahankeräysrikosasiassa on edetty vastaajan kuulemiseen.

Jalovaara on puhunut oikeudelle niin laveasti työstään, että tuomari on jo useampaan kertaan huomauttanut ”ihmeparantajalle” asiasta.
Syytetty on korostanut erityisesti kielitaitoaan ja rukousiltoihin valmistautumisen suurta määrää. Hän myös sanoi, ettei ole itse päättänyt omasta palkastaan, joka on ollut parhaana vuonna jopa 133 000 euroa.

Auto-onnettomuus muutti elämän

Maallikkosaarnaaja kertoi saaneen kutsun hengelliseen työhön, kun hän sai vakavaan auto-onnettomuuteen ja selvisi siitä. Sen jälkeen Raamattu on ollut hänen elämänsä pääsisältö.

Puolustuksen kysyessä Jalovaaralta hänen tavallista työpäiväänsä, Jalovaara kuvaili sitä näin:

- Herään joka yö neljältä rukoilemaan. Rukoilen joka ikinen yö neljästä johonkin kuuteen. Jos olen väsynyt, käyn uudestaan nukkumaan tunniksi. Sen jälkeen jatkan työtä. Olen aina töissä, Jalovaara sanoi.

Väittää yhdistystä yleishyödylliseksi

Jalovaaran on kerrottu auttavan työssään vakavasti sairaita ihmisiä. ”Ihmeparantajaksi” tituleerattu saarnaaja on väittänyt muun muassa parantaneensa syöpiä rukouksella.

Oikeudessa hän luki esimerkiksi rukouspyyntöjä, jotka ovat tulleet hänelle tällä viikolla. Tällä hän perusteli Rukousystävät ry:n yleishyödyllisyyttä, mitä syyttäjä on kritisoinut.

- Eikö tämä ole yleishyödyllistä? Tällä viikolla lapsellani on itsetuhoisia ajatuksia. Ja sitten oli vanha mies, jonka kaksi omaa poikaa ovat kuolleet syöpään. Tuli myös viesti naiselta, jonka ystävä oli jättänyt hänet toisen naisen takia, Jalovaara perusteli.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!