fbqMaajussille morsian -ohjelmasta tuttu isäntä tuomittiin lasten hyväksikäytöistä! | Seiska
Uutiset
03.02.2014 17:15
Teksti | Kuvat: Panu Hörkkö
Maajussille morsian -ohjelmasta tuttu isäntä tuomittiin lasten hyväksikäytöistä!
Maajussille morsian -ohjelmasta tuttu isäntä tuomittiin lasten hyväksikäytöistä!
Uutiset
03.02.2014 17:15
Teksti | Kuvat: Panu Hörkkö

Vuoden 2012 Maajussille morsian -ohjelmasta tuttu Jyrki Lammervo tuomittiin tänään (3.2.) Espoon käräjäoikeudessa muun muassa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 2 vuoden ja 7 kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

 

 

Lammervon jutussa oli kyse isosta seksuaalirikosvyyhdistä, jossa annettiin tänään myös lukuisia muita tuomioita. Jutun päätekijänä pidetty espoolaismies tuomittiin muun muassa 27 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 4 vuoden ja 6 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Kyseisessä vyyhdissä useat miehet lähestyivät uhrejaan netin keskustelufoorumeilla ja nettipalveluissa.

 

"He olivat enkeleitä"

Seiska tapasi Lammervon lokakuussa oikeudessa. Hänen mukaansa jutussa asianomistajina olleet teinitytöt pelastivat hänet itsemurhalta.

– Enkelit pelastivat henkeni. He olivat 14-vuotias erittäin fiksu nuori nainen sekä 15-vuotias nuori nainen, jotka tapasin vasta pitkien nettikeskusteluiden jälkeen, kun omasta tahdostamme halusimme tavata toisemme. Nämä tapaamiset veivät hetkeksi ajatukseni pois itsemurhasta, ja olen heille henkeni pelastamisesta kiitollinen.

 

Puolusti tekojaan

Lammervo puolusti omia tekojaan, ja hänen näkemyksensä mukaan lakia pitäisi muuttaa.

– Onko järkevää, että ulkopuoliset tahot puuttuvat kahden ihmisen tekemisiin silloin, kun nämä ihmiset ovat molempien suostumuksella olleet toistensa kanssa tekemisissä eikä kumpikaan ole määräävässä asemassa toiseen nähden? Kyllä ihan aidosti voi olla teinin ja vähän vanhemman välillä kyse aidosta ihastumisesta, joka voi muuttua molemminpuoleiseksi rakkaudeksi, Lammervo lausui Seiskalle.