Eeli Tolvanen

Maailman paras kiekkoviihde alkaa tänään – kaataako Suomi Kanadan? Eeli Tolvaselta myrskyvaroitus: ”Menemme päätyyn asti”

Uutiset | 26.12.2017 10:33

Kun valtaosa veronmaksajista sulattelee tyytyväisinä kinkkua, rapakon takana kaukana Buffalossa on karistettu karstat koneesta. Yhdysvaltojen ja Kanadan rajakaupungissa käynnistyy tänään tapaninpäivänä perinteiseen tapaan maailman kiinnostavin jääkiekkoturnaus.

Kyseessä on tietysti huippuviihdyttävät alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Ällistyttävän nopeaa ja ennakkoluulotonta vauhtilätkää tarjoavassa turnauksessa Suomi on ollut viime vuosina vahvoilla. Nuoret Leijonat huuhtoivat kultaa sekä vuonna 2014 että 2016.

Lue myös: Jokereiden nuorella supertähdellä erikoinen lempinimi - malliesimerkki pukukoppihuumorista!

Vuosi sitten nähtiin kuitenkin harvinaisen ruma kyykkäys, kun Suomi konttasi hallitsevana maailmanmestarina karsintasarjassa Latviaa vastaan. Vain putoaminen olisi ollut järkyttävyydessään karmeampi katastrofi.

– Niistä kisoista ei tosiaankaan jäänyt jälkipolville paljon kerrottavaa. Ne olivat pettymys koko joukkueelta, Eeli Tolvanen hymähtää Seiskalle.

– Mutta toisaalta se kokemus myös kasvatti.

Muun leijonalauman tavoin myös Jokereiden Eeli Tolvanen pelaa Buffalossa paljon hampaankolossa. Viime vuoden kisat olivat nuorilta suomalaisilta ruma ja kollektiivinen kyykkäys.
Muun leijonalauman tavoin myös Jokereiden Eeli Tolvanen pelaa Buffalossa paljon hampaankolossa. Viime vuoden kisat olivat nuorilta suomalaisilta ruma ja kollektiivinen kyykkäys.

Tolvasen 18-vuotiailla harteilla lepää paljon Buffalossa. Helsingin Jokereissa murhaavaa jälkeä tehnyt maalipyssy on se tekijämies, johon katseet kääntyvät, kun punalamppu pitäisi saada päälle.

Eeli on jo nyt lätkäissyt pöytään pysäyttävät tehot idän ihmeliigassa – olkoonkin, että joulua kohden pientä väsymystä alkoi olla havaittavissa.

Lue myös: Eeli Tolvanen venäläisestä KHL-kaupungista: Tämä on kyllä surkein, missä ollaan oltu!

Väkevästä KHL-kaudesta huolimatta Eelin NHL-unelman kannalta ei olisi pahitteeksi, mikäli Nashville Predatorsin viime kesän ykkösvaraus tykittäisi verkot tötterölle myös Buffalossa.

– Meillä on kasassa hyvä joukkue. Meidän ei pidä nöyristellä ketään, vaan pelattava omaa peliämme, Eeli paaluttaa.

– Moni jätkistä oli mukana jo viime vuonna, ja meillä on nyt oikeasti hyvät saumat menestyä.

Miten pitkälle?

– Ihan päätyyn asti.

Kanada – Suomi 26.12. Yle TV2:lla klo 23.00. Yle näyttää suorina lähetyksinä kaikki Suomen ottelut.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen & Mikko Taipale / Jokerit
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!