Uutiset

Maailmalla menestyneen laulajalegendan harvinainen visiitti Suomeen! Tämän naistähden takia Eino Grön jätti Linnan juhlien jatkot väliin: "Ajattelin laulaa hänelle serenadin"

13.12.2019 17:02

Mikäli Linnan esiintymisetkin lasketaan mukaan, laulajalegenda Eino Grön viihtyi viime perjantaina jo kuudetta kertaa itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Presidentinlinnassa.

– Onhan se suuri kunnia saada kutsu tasavallan presidentiltä. Täällä tapaa tuttuja, joita ei missään muualla oikein näe. Äskenkin törmäsin kaveriin, jonka kanssa näimme viimeksi 20 vuotta sitten! hän ihmetteli Seiskan reportterille.

Lue myös: Laulajalegenda Eino Grön täytti 80 vuotta: alkoholi oli tuhota uran – käänteet ja kuvat vuosien varrelta!

Linnan viralliset jatkot hotelli Kämpissä jäivät kuitenkin tällä kertaa Eikalta väliin – vieläpä harvinaisen hyvästä syystä.

– Menen mieluummin vanhan kollegani, loistavan laulajattaren Wiola Talvikin yksityisjuhliin! Hän lähti jo 1960-luvulla ulkomaille luomaan menestyksekästä uraa ja piipahtaa nykyään enää silloin tällöin Suomessa, mutta on nyt tosiaan täällä.

– Taidanpa laulaa hänelle muutaman serenadin!

Eino Grön kertoi suuntaavansa joulunpyhien jälkeen takaisin Floridan lämpöön. –  Talvissa itsessään ei ole mitään vikaa, mutta tämä rospuuttoaika on kieltämättä vähän ikävää.
Eino Grön kertoi suuntaavansa joulunpyhien jälkeen takaisin Floridan lämpöön. –  Talvissa itsessään ei ole mitään vikaa, mutta tämä rospuuttoaika on kieltämättä vähän ikävää.

Hyvässä kondiksessa

Jo 1950-luvun lopulla läpimurtonsa tehnyt Eino on itsekin elävä legenda. Porilaislähtöiselle tunteiden tulkille ei ole turhaan myönnetty Iskelmä-Finlandiaa elämäntyöstään kotimaisen iskelmämusiikin puolesta. Löytyypä miehen rintapielestä myös Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan arvostettu ritarimerkki.

Lue myös: Tiesitkö?! Laulaja Eino Grönistä oli vähällä tulla kansainvälisen tason urheilija – kuva!

– Tärkeintä on, että olen saanut olla terve. Kuntoilun kipinä on saatu jo nuorena, koko nuoruus meni urheillessa. Vielä laulu-uran alettuakin olin aktiivinen liikkumaan, ja vaikka kuntoilen vielä nykyäänkin, ainahan sitä voisi liikkua enemmänkin.

– Kuntoni on silti ihan hyvä ja aion jatkaa laulamista niin kauan kuin se tuntuu mukavalta.

Seiska Linnassa.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!