Hyppää pääsisältöön
Katso video!
Matti Paasonen ennustaa sään.

”Lunta saa lapioida reippaasti läpi Suomen!” – Ahvenesta sään ennustava Matti Paasonen paljastaa: Tällöin ensilumi sataa!

Mäntyharjulaista Matti Paasosta, 73, kutsutaan Ahvenprofessoriksi, sillä hän on jo vuosia niittänyt mainetta ennustamalla hämmästyttävällä tarkkuudella säät oikein kutuahvenen selkäevää katsomalla.

Matin kutuahvenet kertovat, että ensilumi sataa ainakin eteläiseen Savoon marraskuun viimeisellä viikolla.

– Mutta se ei pysy, vaikka jalkaterän korkeudelta maan peittääkin. Pysyvä lumi tulee 5.–7. joulukuuta.

Lue myös: Ahvenprofessori Matti Paasonen ennustaa sään ahvenen selkäevästä – lohduttoman märkiä uutisia loppukesään: Hellejaksoja ei tule!

Ahvenprofessori tietää sään ensi kevääseen asti. Viime vuoden talven hän ennusti Seiskassa ”tavallisen tasapaksuksi”, ja niinhän se taisi olla. Ei ollut jättipakkasia eikä hurjia lumikasoja. Sitä ennen nappiin oli mennyt jo kesän ennustaminen kuumaksi.

Nyt Matti povaa viime vuotista lumisempaa talvea.

– Lunta saa lapioida reippaasti läpi Suomen. Vaikka sisävesiahvenen ennustus ei tahdo rannikkokaupungeissa, kuten Helsingissä samalla tavalla pitää paikkansa, kyllä sitä jäätä ja lunta saadaan tulevana talvena pääkaupunkiinkin.

Lue myös: Säätä ennustava ahvenprofessori Matti Paasonen lupaa syksyksi rajuja myrskyjä: ”Voi tulla vahinkoja ja puita kaatua!”

Matin mukaan helmikuun kaksi viimeistä viikkoa ovat talven kylmimmät, ja silloin pakkanen paukkuu 30 asteessa.

– Muutoin pysytään normitalven pakkaslukemissa. Kevät tulee tämän vuoden tapaan kunnolla vasta huhtikuun puolenvälin jälkeen, mutta sitten mennäänkin vauhdilla kohti lämpöä.

Katso videolta Matin säätiedotus!

 

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Kalle Kangas
Kuvat:
Matti Matikainen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!