Minna

Luksushotellia Alanyassa pyörittävä ex-Värttinä-laulaja Minna Rautiainen-Cimrin avautuu elämästään Turkissa: ”Olen sielultani metsäläinen!”

21.08.2019 15:31

Värttinä-yhtyeessä 1980- ja 1990-luvuilla laulanut Minna Rautiainen-Cimrin, 48, kertoo viime torstaina ilmestyneessä Seiskassa, kuinka kohtalo johdatti hänet Turkkiin ja rakastumaan nykyiseen aviomieheensä, jonka kanssa hän nykyään pyröittää luksushotellia Alanyassa.

Minna on asunut Turkissa 17 vuotta ja hänellä on miehensä kanssa kaksi lasta.

Lue lisää: Ex-Värttinä-laulaja Minna Rautiaisen elämä muuttui 2001 radikaalisti, kun hän matkusti toimittajana juttukeikalle Turkkiin – ”Se oli jonkin sortin mielenhäiriö!”

Suomalaisuus ole kadonnut Minnasta silti mihinkään.

– Olen sielultani metsäläinen, ja kaipaan yksinoloa. Alkuun mieheni perhe ei oikein ymmärtänyt, mutta nykyään he osaavat antaa tilaa, Minna nauraa.

Paljon yhtäläisyyksiä

Perhekeskeiseen ja lämpimään turkkilaiskulttuuriin sopeutuminen oli Minnalle helppoa, sillä hänen lapsuudenkodissaan maalla ovet olivat aina auki vieraille ja perheenjäseniä oli iso katras.

– Meissä suomalaisissa ja turkkilaisissa on paljon yhtäläisyyksiä. Turkkilaiset myös arvostavat ja kunnioittavat kansaamme.

Lue lisää: Muistatko Värttinä-yhtyeen laulajan Minna Rautiainen-Cimrinin? Tältä hän näyttää nykyään, pyörittää hulppeaa luksushotellia Turkin Alanyassa – kuva!

Minnan miehen perhe ei ole koskaan vaatinut häntä muuttumaan, saati vaihtamaan uskontoaan. 

– Vain kerran mieheni tädit tokaisivat, että aikooko nuori morsian kääntyä muslimiksi. Mieheni sanoi, että ei, eihän hänkään käänny kristityksi.

Minna lauloi Värttinässä kymmenen vuotta, kunnes lähti yhtyeestä 1992. Bändivuosien aikana hän tottui reissaamaan maailmalla.
Minna lauloi Värttinässä kymmenen vuotta, kunnes lähti yhtyeestä 1992. Bändivuosien aikana hän tottui reissaamaan maailmalla.

Turkkilainen aikakäsitys

Minnan ja miehen yrittäjäarki on kiireistä. Turkissa työelämä ei ole kiinni kellokorteista, vaan päivän mittaan pidetään teehetkiä ja seurustellaan kaikkien kanssa. Työ on elämäntapa. 

– Suurimpana kulttuurierona on se, että lähes kaikki neuvottelut käydään kasvotusten. Tapaaminen on täällä arvossaan.

Kotona vietetään arkisinkin naurun täyteisiä perheillallisia.

– Aikakäsitys on täällä vähän erilainen. Suomalainen äiti asettaa lapsilleen nukkumamenoajat, kun turkkilaiset lapset nukahtavat kesken kyläreissun sohvalle, Minna nauraa.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jasmin Määttä
Kuvat: Oner San / All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!