Lainahakemus.fi
Kaupallinen yhteistyö

Lue 5 vinkkiä: näillä keinoin muutut väliinputoajasta menestyjäksi

Oletko yleensä se viimeinen asiakas, jota palvellaan baaritiskillä? Kun haet ylennystä, nappaako sen aina joku sinua lahjattomampi kollega? Syy saattaa piillä yllättävän vähäpätöisissä asioissa. Jos haluat vaihtaa paikkasi soutukannelta ruorin ääreen, kokeile tähän artikkeliin listattuja keinoja. Menestymiseen riittää usein vain se, että vaikutat menestyjältä.

Luo itsellesi voittajan imago

Elämä ei ole aina oikeudenmukaista, eikä ahkeruutta aina palkita. Tutkimusten mukaan esimerkiksi pitkällä ihmisellä on prosentuaalisesti paremmat mahdollisuudet päästä johtotehtäviin kuin saman pätevyyden omaavalla lyhyellä ihmisellä. Epäreilua? Tietysti. Mutta jos menestyminen voi olla kiinni näin pinnallisista asioista, on peli helppo voittaa muutaman strategisen siirron avulla.

1. Vauraalta näyttävä vaurastuu nopeammin

Taitava verkostoituminen on tehokkain tie menestymiseen. Jotta pääsisit kiinni rahakkaisiin piireihin, tulee sinun sulautua joukkoon kuin kala veteen. Jos sinulla ei ole tarpeeksi pääomaa vaatekaappisi uudistamiseen tai golf-kerhon jäsenyyteen, voit korjata asian hakemalla lainaa lainahakemus.fi-palvelusta tai tekemällä helpon lainavertailun.

Statuksesi nousee jo muutaman laadukkaan vaatteen avulla. Älä kuitenkaan haksahda räikeisiin luksusmerkkeihin, vaan turvaudu klassisiin ja helposti yhdisteltäviin vaihtoehtoihin. Jos olet nainen, pysy aina hillityn huoliteltuna ja muista käyttää korkokenkiä - ne tuovat lisää pituutta ja arvovaltaa.

2. Ulkoinen olemus vaikuttaa enemmän kuin luulet

Menestyvään ihmiseen on aina liitetty tiettyjä mielikuvia. Ennen vanhaan lievä ylipaino ja vatsakkuus antoivat vaikutelman vauraudesta ja korkeasta statuksesta. Nykyään asia on päinvastoin - sporttinen ja hoikka ihminen viestii omaavansa kestävyyttä ja itsekuria. Hoikkuuden tärkeys korostuu eritoten naisilla, mutta merkittävä ylipaino haittaa sekä miesten että naisten johtaja-asemaan pääsemistä.

3. Hio vuorovaikutustaitojasi

Tuleeko mieleesi ketään menestyjää, joka puhuu hiljaisella äänellä mutisten katse lattiassa? Todennäköisesti ei. Monen vaikutusvaltaisen ihmisen salaisuus piileekin juuri viestintäkyvyissä. Kun ulosantisi on sujuvaa ja miellyttävää sekä puheen että kehon kielen osalta, annat itsestäsi vakuuttavan ja osaavan vaikutelman. Jos esimerkiksi työnhaussa on vastakkain samalla pätevyydellä varustetut ihmiset, tulee heistä taitavampi esiintyjä todennäköisesti saamaan paikan.

Kaikki meistä eivät kuitenkaan ole synnynnäisiä esiintyjiä. Älä silti lannistu, vaikka sinut olisi aina koulun joulujuhlassa roolitettu kiveksi tai kuuseksi. Esiintymistaitoa opettelemalla voit harjaannuttaa ulosantisi tehokkaaksi omaa persoonallisuuttasi kadottamatta.

4. Unohda negatiivisuus

Harva ihminen pääsee elämässä eteenpäin vain ruikuttamalla. Kaukaa katsottuna monet huipulle päässeet näyttävät vain olleen onnekkaita ja saaneen elämässä hyvät eväät jo lähtökuopissa. Tämä kuitenkin pitää paikkansa ani harvoin. Menestyvä ihminen ei lannistu ensimmäisestä vastoinkäymisestä, vaan oppii virheistään ja katsoo eteenpäin. Kun kohtaat haasteet kasvun paikkana etkä luhistu niiden alle, on niiden vaikutus lopulta negatiivisen sijasta positiivinen.

5. Uskalla olla kiltti

Menestyvän ihmisen käsitteeseen liitetään usein mielikuvia häikäilemättömyydestä ja kovuudesta. Kyynärpäätaktiikka ei kuitenkaan ole paras tie huipulle, vaikka sen avulla kipuaminen saattaa helpottua. Viimeistään jyrkänteen laidalla tasapainoillessa tulet huomaamaan, miten tärkeää on pystyä ottamaan kanssakulkijasta tukea. Muista siis arvostaa ja kuunnella myös muita ihmisiä.


Teksti:
Kuvat:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!