Uutiset

Linnan juhlien jatkoilla nännivilautuksella provosoinut nainen sai syyttämättäjättämispäätöksen: "Tekoon ei liity seksuaalisia elementtejä"

19.02.2020 13:02

Feministiaktivisti Sandra Marins järjesti myrksyn cocktail-lasissa itsenäisyyspäivänä vilauttamalla paljasta nänniä tv-kameroille Linnan jatkoilla hotelli Kämpissä. Tempauksen tarkoitus oli ilmeisesti herättää keskustelua "naisten kehon julkisesta kontrolloinnista", mutta yleisimmäksi reaktioksi jäi jonkinmoinen närkästys ja myötähäpeä. Sandran kanssa juhlahumussa oli hänen aktivistiystävänsä Säde Vallarén, joka kommentoi tapahtunutta sosiaalisessa mediassa. 
 
Me saatiin tällä aika paljon huomiota tälle meidän asialle. Eli meidän mielestä naisen keho ja hallinta on suoraan yhteydessä siihen, miten naisia muutenkin hallitaan. Ja meidän mielestä tissien pitäisi olla ok. No ehkä ei ihan Linnan juhlissa, mutta välillä pitää vähän shokeerata, Säde perusteli Twitterissä julkaistulla videolla joulukuussa.

Rikosilmoituksia

Moni suomalainen kuitenkin pahastui tempauksesta siinä määrin, että otti yhteyttä poliisiin. Sandra kertoo Instagramissa, että hänestä tehtiin useampi rikosilmoitus nimikkeellä "Sukupuolisivellisyyden julkinen loukkaaminen". Poliisi teki työnsä ja siirti asian syyteharkintaan. Syyttäjän mukaan edellytyksiä syytteen nostamiselle ei kuitenkaan ole eli juttu päätyy mappiin Ö.

Sandran itsensä mukaan syyttäjä on katsonut, että "Teossa on paljastettu osa ylävartaloa, eikä rikoslajille tyypillisesti varsinaisia sukupuolielimiä. Tekoon ei myöskään liittynyt _mitään_ seksuaalisia elementtejä, kuten rikoslajille tyypilliseen paljastamiseen liittyy".

Päätöksestä ilahtuneena Sandra julkaisi itsestään tissikuvan Instagramissa, ja toivoo yleisöltä tukea asialleen.

Ensi kesä tulee olemaan kuuma ja laillisesti tissintäyteinen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Moi! Tässä kuvassa on yläosaton minä ja poliisisedät. Sain joulukuussa tietää, että vasenta nänniäni vastaan oli tehty useampi rikosilmoitus nimikkeellä "Sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen". Tämä selvisi kun olin yhteydessä poliisiin minuun koskevista tappouhkauksista, johon vastattiin että "btw sinuakin vastaan on tehty rikosilmoituksia". En tiedä oliko tökeröä ajatuksenkulkua poliisilta, mutta tuossa kontekstissa koin sen vähättelevän sekä minuun että @missrukiver kohdistuvia uhkauksia. Se, että poliisi käytti tappouhkaus-sanaa lainausmerkeissä, ei parantanut tilannetta. Anyway!! Pari päivää sitten syyttäjän kirje saapui postissa ja syyttäjän päätös oli, että esitutkinta lopetetaan. Perustelut olivat mm. että (beware!) "Teossa on paljastettu osa ylävartaloa, eikä rikoslajille tyypillisesti _varsinaisia_ sukupuolielimiä. Tekoon ei myöskään liittynyt _mitään_ seksuaalisia elementtejä, kuten rikoslajille tyypilliseen paljastamiseen liittyy" No nyt! Mulla on kotona virallinen dokumentti, joka sanoo että naisoletettu nänni ei ole genitaali eikä defaulttina seksuaalinen. Ensi kesä tulee olemaan kuuma ja _laillisesti_ tissintäyteinen. Pistä seurantaan @cvltcvnth , laitetaan sinne pikimmiten myyntiin sälää, jolla voi tukea meidän tissikiertuetta, aktiokutsuja (tää liike on kaikkien!) ja sneak peakejä 💕 #cultcunth #neverstopthenipplemadness #tissigate ENG: My left nipple has been under police investigation since last December but it's free now.

A post shared by Sandra Marins (@sandyclit) on

Teksti:Pauli Poutanen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!