Uutiset

Linda Lampenius on kärsinyt pitkään hirvittävistä kivuista: Tätä ei voi hoitaa lääkkeillä

25.10.2020 08:04

Ruotsissa perheensä kanssa asuva viulisti Linda Lampenius, 50, kertoo Seiskalle, että hänelle tehdään kaularankaleikkaus ensi keskiviikkona.

Syynä leikkaukseen on Lindan ammatti.

– Neljänkymmenenviiden vuoden viulunvingutus on tuhonnut kaksi välilevyä, jonka takia kolmen nikaman reunat ovat hanganneet toisiaan soittaessani, Linda kertoo.

– Luu on kasvattanut uutta luuta niihin kohtiin, joissa nikamat ovat kohdanneet. Uusi luu on muodostunut naulan muotoiseksi. Yksi ”naula” painaa suoraan hermoa, joka menee käteen. Tuo naula ja muuta ylimääräistä luuta poistetaan leikkauksessa.

Linda Lampenius kertoo, että 45 vuoden ura viulistina on tuhonnut kaksi kaulan välilevyä. Kaunotar leikataan ensi viikolla Tukholmassa.
Linda Lampenius kertoo, että 45 vuoden ura viulistina on tuhonnut kaksi kaulan välilevyä. Kaunotar leikataan ensi viikolla Tukholmassa.

Lue myös: Ura tuhosi terveyden! Vaativaan leikkaukseen joutuva Linda Lampenius: Ehdin pelästyä

Lindan mukaan vaiva on erittäin kivulias.

– Olen kärsinyt hirvittävistä kivuista jo pitkään päässäni ja niskassani. Olen myös huomannut, ettei vasen käteni ole yhtä vahva kuin ennen. Ensin ajattelin sen olevan iän mukanaan tuomia vaivoja, kunnes sain oikean dignoosin.

Hän huomauttaa, ettei vaiva parane itsestään.

– Tätä ei voi hoitaa lääkkeillä tai treeenaamalla. Ilman leikkausta se pahenisi koko ajan.

Linda on naimisissa asianajaja Martin Cullbergin kanssa. Heillä on kaksi tytärtä.
Linda on naimisissa asianajaja Martin Cullbergin kanssa. Heillä on kaksi tytärtä.

Lue myös: Vau! Linda Lampenius julkaisi Playboy-kuviaan 22 vuoden takaa - yksi otos tyrmäsi Hugh Hefnerin erityisellä tavalla: "Loppu on historiaa!"

Suomen-keikat jäihin

Linda leikataan yksityisessä sairaalassa Tukholmassa.

– Olen hyvissä käsissä. Kirurgini on tehnyt 1 500 vastaava leikkausta onnistuneesti.

Leikkauksen takia kaunotar joutui perumaan odotetut Suomen-keikkansa. Hänen oli tarkoitus esiintyä Joensuussa ja Helsingissä marraskuun lopulla.

– Menetin jo kevään ja kesän keikkani koronan takia. Tämä on tällainen vuosi.

Lue myös: Näin rohkeasti Linda Lampenius poseerasi Playboyssa: Hugh Hefner kehui kuvia lehden historian upeimmiksi – katso!

Linda on asunut jo toistakymmentä vuotta miehensä Martin Cullbergin ja kahden tyttärensä kanssa Ruotsissa, missä hän menestyy klassisena viulistina. Ensi vuonna häneltä ilmestyy dokumenttielokuva sekä omaelämäkerta.

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!