fbqLinda Lampeniuksen alamaailmaa puolustanut juristirakas haki poliisikouluun – tyly tulos: ei läpäissyt turvatestejä! | Seiska
Linda Lampenius ja Martin Cullberg

Linda Lampeniuksen alamaailmaa puolustanut juristirakas haki poliisikouluun – tyly tulos: ei läpäissyt turvatestejä!

Uutiset | 14.12.2018 13:40

Suomalaisviulisti Linda Lampeniuksen juristipuoliso Martin Cullberg kertoo ruotsalaiselle Expressen-lehdelle hakeneensa poliisikouluun. Haku alkoi toukokuussa, ja syksyllä Martin suoritti hakutehtäviä erinomaisin tuloksin.

– Halusin tehdä jotain hyvää, ja näin tässä tavan todella auttaa ihmisiä. Uskon, että poliisina työskentely olisi erittäin palkitsevaa. 

LUE MYÖS: Linda Lampeniukselta tiedusteltiin Huomenta Suomessa kuuluisasta kyykkykuvasta - vastaus hiljensi juontajamiehet totaalisesti: "Kysyisitkö samaa Beyoncelta?"

Martin on menestyksekkään uransa aikana edustanut ihmisiä, joilla on suhteita niin muihin rikollisiin kuin alamaailmaankin. Nyt tie kohti viranomaisen uraa on katkennut.

– Ilmeisesti turvallisuuskysymykset koituivat kohtalokseni. Se voi johtua siitä, että olen puolustusasianajajan urani aikana työskennellyt rikollisten kanssa. Viranomaiset eivät ole pyytäneet työstäni tai tapauksistani laisinkaan lisätietoja. Turvallisuuskysymysten aikana he vaikuttivat todellisen sokeeraantuneilta ajatuksesta, että asianajajana haluaisin olla myös poliisi. Minulta kysyttiin esimerkiksi, että uhkailtiinko minua, ja sitä kautta pakotettiin hakemaan poliisikouluun, jotta voisin vuotaa tietoa rikollisille.

Martin kertoo Expressenille, että häneltä tiedusteltiin myös, ymmärsikö hän, kuinka dramaattisesti lakimiehestä poliisiksi vaihtaminen vaikuttaisi taloudellisesti.

Asiakkaat onnittelivat

Haastattelussa on myös paneuduttu siihen, kuinka Martinin asiakkaat reagoivat siihen, että heidän asianajajastaan voisi tulla poliisi. 

- Olen keskustellut asiasta heidän kanssaan. He ovat olleet ymmärrettävästi ihmeissään, mutta kunnioittaneet päätöstäni hakea poliisikouluun. Sen lisäksi asiakkaani ovat onnitelleet minua, Martin kertoo. 

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:Seiskan toimitus ja Instagram

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!