Liisa Selänne: Teemu on spesiaali poika!

Uutiset | 14.04.2014 16:48

NHL-uransa viimeisen runkosarjan ottelun viime yönä pelannut Anaheim Ducksin hyökkääjä Teemu Selänne on jo 43-vuotias, mutta hänen suosionsa saa edelleen Liisa-äidin pyörit­telemään päätään.

− Teemu on pelannut ja ollut tie­toisuudessa niin kauan, mutta en vieläkään tajua, onko se totta. En ole koskaan ymmärtänyt Teemun suosiota. Onhan hän tietysti äidil­le spesiaali poika, mutta se, että hän on sitä muillekin − se hämmentää, Liisa Selänne kertoi Seiskalle viime kesänä.

 

Teemu Selänne ja Liisa-äiti ovat läheisiä. Liisa vierailee poikansa ja tämän perheen luona Kaliforniassa useamman kerran vuodessa.

 

Harrastin lapsiani

Jääkiekko on ollut merkittävä osa Liisan elämää lähes neljän vuosi­kymmenen ajan, sillä Teemu op­pi luistelemaan vain nelivuotiaa­na ja liittyi joukkueeseen pian kou­luiän saavutettuaan. Teemun lah­jakkuus tuli esille varhaisessa vai­heessa, ja hän oli vain 18-vuotiaana Helsingin Jokerien edustusjoukku­een kantavia voimia. Liisa ja Ilma­ri-isä eivät kuitenkaan kasanneet odotuksia poikansa harteille.

− Minä vain myötäelin siinä tilanteessa. Silloin kun Teemu pe­lasi kaksosveljensä Paavon kanssa, minulta kysyttiin monta kertaa työ­elämässä, mitä harrastan. Sanoin, että lapsia ja lasteni harrastuksia, Liisa sanoi hymyillen.

− Elämääni on tullut lasten har­rastusten myötä paljon ihania asioi­ta ja elämyksiä. Olen päässyt mat­koille ja saanut huikeita kokemuk­sia Winnipegissä, kun Teemu voit­ti ne ennätykset. Sain olla mukana siellä. Ja sain olla mukana, kun Ee­mil syntyi Winnipegissä. Hän on jo 17-vuotias. Huh, aika rientää niin nopeasti, Liisa totesi kesällä.

 

Sirpan tuki ja turva

Teemu, hänen vaimonsa Sirpa Selänne, 44, ja perheen lapset Ee­mil, nyt 18, Eetu, 16, Leevi, 13, ja kuo­pus Veera, 6, asuvat valvotulla Coto de Cazan alueella Orange County­ssa. Teemu osti perheen nykyisen Kalifornian-kodin vuonna 2000. Liisa viettää perheen luona 1−3 kuukautta pelikaudessa.

− Minua tarvittiin enemmän, kun lapset olivat pieniä, mut­ta nyt minua ei enää tarvita sa­malla tavalla. Menen Kaliforni­aan sellaisina aikoina, kun Tee­mu on esimerkiksi kahden vii­kon pelikierroksella. Olen siellä Sirpan tukena ja turvana. Olem­me Sirpan kanssa tosi hyviä ka­vereita. Hän on minulle kuin oma tyttö, Liisa kertoi.

− On hyvä, että joku on Sirpan apuna, koska heillä on monta las­ta, koiria ja hevosia. Lisäksi hei­dän talonsa on niin iso, että puu­tarhan ja uima-altaan hoitamiseen sekä siivoamista varten tarvitaan ammattilaiset, hän jatkoi.

 

Teemu on Hannu Hanhi

Liisa ei puhu rahasta arvo- ja urhei­luautoja keräilevän poikansa kans­sa. Hänen mukaansa raha ei näyt­tele merkittävää roolia Teemun ja hänen perheensä elämässä, vaikka puitteet ovatkin kunnossa.

− Raha on vaan taustalla turva­na, antamassa hyvinvointia. Tee­mu on muuttunut aika vähän vuo­sien saatossa. Hän on minun pie­ni, tavallinen poikani. Hän on kyllä sellainen Hannu Hanhi. Joka puo­lella hänellä on vaan hyvää, Liisa kuvaili.

 

LUE MYÖS:

Teemu Selänne: Eläkkeellä keskityn lasteni tulevaisuuteen!

Näin Teemu Selänne viettää tulevia eläkepäiviään - video!

Teemu Selänne managerinsa kuolemasta: Hän oli kuin toinen isä!

Teksti:Paavo Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!