Lihamestari Veijo Votkin on alansa legenda, joka on pyörittänyt lihatukkuaan jo lähes 50 vuotta. Chef Wotkin’s -brändin isä on Chaîne des Rôtisseursin eli Paistinkääntäjien Veljeskunnan jäsen.
Lue myös: Timo Soini lihamestari Veijo Votkinin grillikoulussa – video!
Lihavalinta: Parhaiten grilliin sopii marmoroitu entrecôte eli välikyljys tai L-luupihvi.

Maustaminen: Suolataanko pihvit paistamista ennen vai jälkeen? Siitä on yhtä monta mielipidettä kuin on kokkejakin. Mielestäni pihvi maustetaan vasta pöydässä sormisuolalla. Suosin myös maustevoita.
Paistaminen: Ota pihvi huoneenlämpöön ainakin kaksi tuntia ennen paistamista, paksumpien palojen kanssa jopa aiemmin. Näin varmistat pihveihin kauniin värin. Jos haluat lihan mediumkypsyyteen, ohje on yksinkertainen: keittiömestari Eero Mäkelä opetti aikanaan, että pihvi käännetään, kun ensimmäiset pisarat nousevat pintaan.
Pihvin kaveriksi: Grillijuhlissani ei tarjota perunaa. Yleensä laitan grilliin sinihome- tai tuorejuustolla täytettyjä herkkusieniä, maissia ja sipulia. Raakamakkara on myös loistavaa grillattavaa, vaikka moni sitä arkailee. Se vaatii vain puolitoistakertaisen paistoajan tavalliseen makkaraan nähden.