fbq
Uutiset
01.07.2018 09:44
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Timo Korhonen
Veijo Votkin kertoo grillausvinkit.
Lihamestari Veijo Votkinin pihviohjeet kesän grillaukseen!
Uutiset
01.07.2018 09:44
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Timo Korhonen

Lihamestari Veijo Votkin on alansa legenda, joka on pyörittänyt lihatukkuaan jo lähes 50 vuotta. Chef Wotkin’s -brändin isä on Chaîne des Rôtisseursin eli Paistinkääntäjien Veljeskunnan jäsen.

Lue myös: Timo Soini lihamestari Veijo Votkinin grillikoulussa – video!

Lihavalinta: Parhaiten grilliin sopii marmoroitu entrecôte eli välikyljys tai L-luupihvi.

 

Grilliin on valittu naudan Lluupihvejä ja raakamakkaraa.
Grilliin on valittu naudan Lluupihvejä ja raakamakkaraa.

 

Maustaminen: Suolataanko pihvit paistamista ennen vai jälkeen? Siitä on yhtä monta mielipidettä kuin on kokkejakin. Mielestäni pihvi maustetaan vasta pöydässä sormisuolalla. Suosin myös maustevoita.

Paistaminen: Ota pihvi huoneenlämpöön ainakin kaksi tuntia ennen paistamista, paksumpien palojen kanssa jopa aiemmin. Näin varmistat pihveihin kauniin värin. Jos haluat lihan mediumkypsyyteen, ohje on yksinkertainen: keittiömestari Eero Mäkelä opetti aikanaan, että pihvi käännetään, kun ensimmäiset pisarat nousevat pintaan.

Pihvin kaveriksi: Grillijuhlissani ei tarjota perunaa. Yleensä laitan grilliin sinihome- tai tuorejuustolla täytettyjä herkkusieniä, maissia ja sipulia. Raakamakkara on myös loistavaa grillattavaa, vaikka moni sitä arkailee. Se vaatii vain puolitoistakertaisen paistoajan tavalliseen makkaraan nähden.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »