”Levy-yhtiö oli sormi suussa!” Kymppilinja-yhtyeen suosikkiräppärit kamppailivat taloushuoliensa kanssa kesähitistä huolimatta – ”Aloimme tajuta, että asunnot lähtevät alta!”

Uutiset | 11.11.2019 22:12

Kertaalleen hajonnut Kymppilinja-yhtye teki näyttävän paluun, kun osallistui vuosi sitten Ylen suosittuun SuomiLove-ohjelmaan. Kolmen helsinkiläisräppärin Janne Ordénin, Niko Lithin ja Sami Grönroosin yhtye oli laittanut pillit pussiin kuutta vuotta aikaisemmin työstäessään kolmatta pitkäsoittoaan.

"Muru hei, takki auki. Täältä tulee hauki, joka susta tykkää. Heikkoudet on myös mulla, jotenka ala tulla. Tahdon juuri tuollaisen..."

Näin kuului 2010 ilmestyneen, platinaa myyneen Minä-kappaleen kertosäe. Kymppilinjan yhdessä Mariskan kanssa tekemästä kappaleesta muotoutui kesän suurin hitti, joka soi edelleen keikkalavoilla ja radiossa.

– Kyllä se on edelleen isoin hittimme, vaikka uudet kappaleet ovat saaneet hyvän vastaanoton. Ei ole tullut vastaan paikkaa, jossa jengi ei laulaisi kappaletta mukana. Sitä ei ole myöskään jätetty kertaakaan ohjelmistosta pois, Janne sanoo.

Biisilista syntyy hetkeä ennen lavalle nousemista. – Emme ole jättäneet Minä-kappaletta kertaakaan pois ohjelmistostamme, Janne kertoo.
Biisilista syntyy hetkeä ennen lavalle nousemista. – Emme ole jättäneet Minä-kappaletta kertaakaan pois ohjelmistostamme, Janne kertoo.

 

Lue myös: Kymppilinja-yhtye teki paluun keikkalavoille – ”Olimme välirikossa ilman suurempaa syytä!”

Vaikka kappale soi koko kesän radioissa, kamppailivat yhtyeen jäsenet taloushuolien kanssa.

– Levy-yhtiö oli sormi suussa, sillä touhu lähti niin nopeasti nousuun. Teimme kuukaudessa keskimäärin kymmenen keikkaa, mutta tajusimme, että ne oli myyty naurettaviin hintoihin, Janne toteaa ja jatkaa:

– Koska käteen ei jäänyt mitään, aloimme tajuta, että asunnot lähtevät alta. Olimme sen verran nuoria, ettemme osanneet myöskään vaatia kenkädiileistä ja keikoista rahaa. Varmasti taloudellinen kamppailu vaikutti hajoamiseen.

Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Petri Voutilainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!