Leskeksi jäänyt ex-hiihtäjä Ville Nousiainen elämästään yksinhuoltajana: Minulla on loistava tukiverkko

Uutiset | 17.11.2020 13:49

Ex-huippuhiihtäjä Ville Nousiainen, 36, kertoo Hiihtocenterin avajaisissa toipuvansa hiljalleen vaimonsa, huippu-urheilija Mona-Liisan kuolemasta. Entinen maajoukkuehiihtäjä menehtyi vatsasyöpään heinäkuussa 2019.

Lue lisää: Ex-hiihtäjä Ville Nousiainen muistelee edesmennyttä vaimoaan: Elän kuin Mona-Liisa olisi vielä täällä

Mona-Liisa Nousiainen  saavutti menestystä hiihtäjänä muun muassa nuorten MM-kisoissa. Hänet tunnettiin myös harmonikansoittajana.
Mona-Liisa Nousiainen saavutti menestystä hiihtäjänä muun muassa nuorten MM-kisoissa. Hänet tunnettiin myös harmonikansoittajana.

Tukiverkko kunnossa

Yksinhuoltajuus on sujunut hyvin. Villen ja Mona-Liisan tytär on juuri täyttänyt kymmenen vuotta.

– On se ollut sopeutumista, mutta olenhan minä ja vaimonikin olleet yksinhuoltajia aiemminkin aina välillä, kun toinen oli leiri- tai kisamatkoilla. Silloin joutui olemaan kotona yksin lapsen kanssa pitkiäkin aikoja.

Toisin kuin rakkaan vaimon vielä eläessä, Ville kertoo nyt joutuvansa kantamaan joka-ikisestä päätöksestään vastuun yksin. Hän kertoo, ettei yksin kuitenkaan tarvitse jäädä.

– Minulla on loistava tukiverkko. Nytkin minun äitini on hoitamassa lastani.

Sukulaisten lisäksi apua on tullut muualtakin.

– On ollut kiva löytää ystäviä ja tuttuja, jotka järjestävät hoitopaikan tai auttavat tarvittaessa minua.

Reilu kuukausi sitten julkaistiin Laura Arffmanin kirja, joka kertoo Mona-Liisa Nousiaisen elämäntarinan. – Kirjan julkaisuun jälkeen minulle on tullut paljon lämmittäviä viestejä. Laura oli sen hienosti kirjoittanut. Odotan innolla, että pääsen itse lukemaan kirjan loppuun.
Reilu kuukausi sitten julkaistiin Laura Arffmanin kirja, joka kertoo Mona-Liisa Nousiaisen elämäntarinan. – Kirjan julkaisuun jälkeen minulle on tullut paljon lämmittäviä viestejä. Laura oli sen hienosti kirjoittanut. Odotan innolla, että pääsen itse lukemaan kirjan loppuun.

Lue myös: Maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen on kuollut 36-vuotiaana

Työ pitää kiireisenä

Viime vuonna Ville käynnisti oman yritystoiminnan. Kesä ja syksy on kuluunut paljolti verkkokauppatoiminnan kasaamisessa. Koutsi365-nettivalmennusyrityksen lisäksi Villeä työllistää kokonaan uusikin projekti.

– Olen mukana Hiihtocenterin verkkokaupan toiminnassa, ja se on pitänyt minut kiireisenä viime aikoina.

– Olen onnekas, kun voin tehdä työtäni  missä tahansa. Kun vien lastani harrastuksiin, otan tietokoneen ja kameran mukaan, jolloin voin tehdä töitä vaikka autossa odotellessani, Ville Nousiainen iloitsee.
– Olen onnekas, kun voin tehdä työtäni  missä tahansa. Kun vien lastani harrastuksiin, otan tietokoneen ja kameran mukaan, jolloin voin tehdä töitä vaikka autossa odotellessani, Ville Nousiainen iloitsee.

 

Olosuhteet ovat olleet yrittäjälle mieluisat, sillä Ville sanoo, että vuosi on mennyt yllättävänkin hyvin.

– Pidän verkkovalmennuksia ja leirikoulutoimintaa. Järjestän myös kuntoleirejä ja hiihtomatkoja, ja toivon, että loppuvuosikin sujuisi ilman ongelmia.

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:Pasi Murto, All Over Press ja Gummerus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!