fbq
Uutiset
24.01.2018 11:03
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Ari Lahti, Timo Korhonen ja Nelonen
Näin asuvat Leijonan luolan sijoittajat.
Leijonan luola -ohjelman bisnesenkelit asuvat hulppeasti arvoalueilla – katso kuvat! Ari Lahti on Kimi Räikkösen naapuri
Uutiset
24.01.2018 11:03
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Ari Lahti, Timo Korhonen ja Nelonen

Seiska selvitti, miten hulppeasti Leijonan luola -ohjelman bisnesenkelit asuvat. Aiemmin Seiska uutisoi sijoittajaviisikon jättituloista ja bisneskuvioista.

Lue lisää: Näin mojovasti Leijonan luola -sijoittajat tienaavat: Ari Lahdella miljoonatulot ja järkyttävät mätkyt, Kim Väisänen myi firman 60 miljoonalla!

Investointipankkiiri Ari Lahti asuu perheineen Helsingin Kaskisaaressa. Hänen tunnetuin naapurinsa monen miljonäärin suosimalla asuinalueella on F1-kuski Kimi Räikkönen.

Ari Lahden koti

Ari asuu rivitalokompleksissa, ja hänen omassa asunnossaan on huoneistopinta-alaa 172 neliötä.

1990-luvun lopulla menestyksekkään Icecapital-yhtiönsä perustaneella Arilla on ollut sormensa pelissä monenlaisissa projekteissa. Hän on esimerkiksi sijoittanut roppakaupalla rahaa synnyinseudullaan pelaavaan Kuopion Palloseuraan. Lisäksi Ari on kerännyt rahaa muun muassa kiistellylle Guggenheim-museoprojektille. Viimeksi pankkiiri järjesti rahoitusta hittileffa Tuntemattomaan sotilaaseen. Hän vaikuttaa peräti 27 yrityksen hallituksessa.

Viime viikonloppuna Ari Lahti Suomen Palloliiton uudeksi puheenjohtajaksi.

Kim Väisäsen koti

Sijoittaja Kim Väisänen muutti kolme vuotta sitten arvostetulle asuinalueelle Helsingin Kuusisaareen. Hänen merenrantakiinteistössään on peräti 341 neliötä. Siihen kuuluu kuuden huoneen, keittiön, ruokatilan ja saunan käsittävä asunto ja autotalli.

Väisänen rikastui vuonna 2014 myydessään tiedonhävitysyhtiö Blanccon 60 miljoonalla eurolla. Tällä hetkellä hän vaikuttaa 16 yrityksen hallituksessa.

Saga Forssin koti

Elintarvikkeisiin ja hyvinvointiin sijoitustoiminnassaan keskittynyt ekonomi Saga Forss asuu Helsingin Ullanlinnassa. Hän on viihtynyt perheineen samassa asunnossa peräti 23 vuotta.

Forss on ollut osakkaana esimerkiksi artesaanileipomoketju Leipomo Keisarissa sekä luksussmoothieta ja -mehuja kauppaavassa Jungle Juice Barissa. Mehubaari oli mukana Leijonan luolan edellisellä kaudella vuonna 2013. Saga istuu Suomessa kaikkiaan kuuden yhtiön hallituksessa. Leipätyönään Saga toimii perustajaosakkaana Broadius Partners Oy:ssä, joka järjestää yrityskauppoja.

Miika Toivosen koti

Leijonan luolan kuopus Miika Toivonen on monen muun yrittäjän tavoin asunut vuosia virallisesti Virossa. Sarjayrittäjä Toivosen kotiosoite on Tallinnan Vanhassakaupungissa, alueelle tyypillisessä kivitalossa. Varsin todennäköistä kuitenkin on, että Miika nukkuu yönsä useimmiten hieman hulppeammissa olosuhteissa. Hänellä on runsaasti bisneksiä myös Virossa.

Autokauppiaana rikastunut tamperelainen on profiloitunut viime vuosina erityisesti luksusautojen myyjänä ja maahantuojana. Hänen Luxury Collection Automobiles Oy:nsä tuo maahan muun muassa Ferrarin, Lamborghinin, Aston Martinin ja Rolls-Roycen kaltaisia ökyautoja. Kaupparekisterin mukaan Miika vaikuttaa 15 yrityksen hallituksessa.

Riku Asikaisen koti

Bisnesenkeli Riku Asikainen viihtyy perheineen arvostetulla asuinalueella Etelä-Helsingissä. 164,5-neliöinen koti koostuu neljästä huoneesta ja keittotilasta. Tällaisen ökyasunnon arvo pyörii ainakin puolentoista miljoonan euron paikkeilla.

Asikainen aloitti yrittäjäuransa parikymppisenä perustamalla oppikirjoja välittävän Lukiolaisten Kirjakaupan. Myytyään firman hän on toiminut suomalaisen startup-maailman pioneerina. Nykyään hän päättää yhdeksän yrityksen hallituksessa. Ekonomi on ehtinyt yrittämisen ohella tehdä hyväntekeväisyystyötä kolmen vuoden ajan Tansaniassa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »