Hyppää pääsisältöön
Lefkas - pala kauneinta Kreikkaa!

Lefkas - pala kauneinta Kreikkaa!

Kreikan länsiosassa, Joonianmeressä sijaitseva luonnonkaunis Lefkas on täydellinen kesälomakohde etenkin rauhallista rantalomaa kaipaaville. Saaren biitsit sopivat sekä auringonottoon ja snorklaukseen että vauhdikkaampaan vesiurheiluun, kuten vaikkapa leijasurffaukseen.

Lefkasista löytyy upeiden vuorimaisemien lisäksi Kreikan parhaita uimarantoja. Esimerkiksi Porto Katsiki on nimetty Euroopan kauneimpien biitsien joukkoon. Rauhallinen saari sopii täydellisesti niin pariskuntien kuin lapsiperheiden kesälomakohteeksi, ja aktiviteetteja löytyy moneen makuun.

Jos turkoosi meri ja auringon paahtama valkoinen hiekka alkavat kyllästyttää, seikkailunhaluiset voivat pulahtaa vuorilta laskevan vesiputouksen virkistävään syleilyyn. Pienille lapsille, liikuntarajoitteisille tai vanhuksille saari ei kuitenkaan sovi suurten korkeuserojensa vuoksi.

 

Vuokraa auto

Saaren sisäosassa on vuoristoa, jonka korkein huippu Stavrotá nousee 1 156 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Parhaiten Lefkasilla liikkuu vuokratulla skootterilla tai autolla. Kapeilla vuoristoteillä kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä kreikkalaiset eivät ole tunnettuja tienvarsiaidoista, ja juuri hurjimmissa paikoissa tulee yleensä rekka vastaan.

Ei myöskään kannata noudattaa navigaattorin ohjeita ajaessa pieniä vuoristoteitä, sillä tiet eivät välttämättä ole ajokunnossa.

 

Aktiviteettejä riittää

Nidrin kylän satamasta voi hypätä lähisaaria kiertävään laivaan.

Saarelta löytyy kulttuurin ystäville myös museoita, muinaisia raunioita, keskiaikaisia linnoja, vanhoja kirkkoja ja tuulimyllyjä. Jos ei ole liian kuuma, hyviä aktiviteetteja ovat myös vaellus, pyöräily ja ratsastus.

Jos tanssijalkaa vipattaa, Nidrissä on kesän parhaan sesongin aikaan myös saaren vilkkain yöelämä.

 

Nidrin kylästä, sisämaasta löytyy upea vesiputous, jonne pääse myös uimaan! Putouksesta valuva vesi virkistää yli 30 asteen helteessä kummasti.


Teksti:
Hanna Juntto
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!