Lauri Tähkän löytänyt musiikkineuvos Gugi Kokljuschkin paljastaa: Tätä suosion saavuttaminen vaatii artistilta!

Uutiset | 24.11.2020 08:32

Musiikkineuvos Vasilij ”Gugi” Kokljuschkin, 73, työskenteli muusikkona 1960–1970-luvuilla. Kauppakorkeakoulusta valmistuttuaan Gugi teki pitkän uran levy-yhtiön johtajana. Hän jäi eläkkeelle 2010, minkä jälkeen muusikon ura alkoi jälleen kiinnostaa.

– Ehkä minulla oli joku intohimo koko ajan piilossa, että pääsenköhän joskus samoille lavoille esiintymään kuin nämä suuret idolit, Gugi naurahtaa.

Kohtalo johdatti

Ensi askeleet muusikon uraan alkoivat teini-iässä, kun hän tutustui Remu Aaltoseen ja Suntsi Järviseen. Lopullisen läpimurtonsa hän teki vuonna 1964 perustetussa Topmost-yhtyeessä.

Suosiota kesti neljä vuotta, kunnes bändin toiminta tyrehtyi. Gugi aloitti opiskelut ruotsinkielisessä kauppakorkeakoulussa, mistä valmistui diplomi-ekonomiksi vuonna 1974.

– Valmistumisen jälkeen aloitin Finnlevyllä kotimaisen musiikin tuotepäällikkönä. Siitä kohtalo vei eri paikkoihin ja lopulta Suomen Universal Music Oy:n toimitusjohtajaksi.

Gugi treenaa laulamista säännöllisesti. – Tekee muistillekin hyvää, kun treenaa 30 kappaleen tekstit ulkoa. Äänialani on edelleen sama kuin 20-vuotiaana, Gugi sanoo.  Vuonna 2006 Topmost teki keikan Kisu Järnströmin possujuhlilla.
Gugi treenaa laulamista säännöllisesti. – Tekee muistillekin hyvää, kun treenaa 30 kappaleen tekstit ulkoa. Äänialani on edelleen sama kuin 20-vuotiaana, Gugi sanoo.  Vuonna 2006 Topmost teki keikan Kisu Järnströmin possujuhlilla.

Lue myös: Musiikkineuvos Gugi Kokljuschkin uransa pahimmasta hetkestä: Stevie Wonder pelasti konkurssilta!

Erilaisuus viehättää

Uransa aikana Gugi on nostanut lukuisia artisteja Suomen tähtitaivaalle. Gugin vaiston ansiosta muun muassa Pekka Ruuska, Hanna Ekola ja Vesterinen ovat nousseet hittilistoille.

– Ehkä minulla on vaisto vähän erilaisempiin juttuihin. Erilaisuus viehättää minua. Mieluummin pitää olla sellainen, jota rakastetaan ja vihataan kuin sellainen, joka on ok.

Karisma ratkaisee

Vuonna 2010 Gugi toimi suositun X Factor -ohjelman tuomarina. Hänen tiimissään olleet Elias Hämäläinen ja Samuli Taskinen saivat kaksoisvoiton.

– Suosioon päästäkseen ihminen tarvitsee jonkinlaista karismaa. Media kiinnostuu, kun ei ole tavallinen taapero.

– Tämän hetken artisteista Behm ja Pyhimys ovat hyviä.

X-Factorin tuomaripöydän takana istuivat vuonna 2010 Gugin lisäksi Linda Lampenius ja Renne Korppila.
X-Factorin tuomaripöydän takana istuivat vuonna 2010 Gugin lisäksi Linda Lampenius ja Renne Korppila.

 

Karismaa löytyi aikanaan myös Lauri Tähkä -nimisestä nuorukaisesta, jonka Juomaripoika-biisin Gugi kuuli sattumalta radiosta.

– Sanoin heti, että tuon haluan. Siinä on kaveri, jolla on todella paljon energiaa ja lahjakkuutta. Hän on varmaan yksi heistä, joista olen ollut eniten ylpeä.

Lue myös: Entinen levy-yhtiöpomo Gugi Kokljuschkin: Uskoin sokeasti Tiktakin maailmanvalloitukseen!

Ympyrä sulkeutui

Nyt ympyrä on sulkeutunut, sillä Lauri Tähkä sävelsi ex-levy-yhtiöpomonsa kesäkuussa julkaiseman singlen Illusia.

– Late oli valmiiseen kappaleeseen todella tyytyväinen. Ensi keväänä ilmestyvälle levylleni tulee myös Mariskan kanssa kimppabiisi, jonka hän on sanoittanut. Hauskaa, että nuori nainen teki minulle parisuhdebiisin.

Lauri Tähkä sävelsi Gugin kesäkuussa julkaiseman singlen.
Lauri Tähkä sävelsi Gugin kesäkuussa julkaiseman singlen.

 

Mariska on tällä hetkellä mukana Vain elämää -ohjelmassa, joka on yksi Gugin lempiohjelmista. Mutta lähtisikö musiikkialan suurvaikuttaja itse ohjelmaan mukaan?

– Voisin lähteäkin, jos kutsu käy, Gugi naurahtaa.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Timo Korhonen, All Over Press, Lehtikuva ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!