Uutiset

Laulaja Eroma kävi läpi masennuksen ja työuupumuksen - haluaa poistaa terapiaan liittyvää stigmaa: "Siinä ei ole mitään hävettävää"

25.10.2020 18:39

Perjantaina uuden Huomenta maailma -kappaleensa julkaissut Eroma on kertonut sosiaalisen median kanavissaan käyvänsä terapiassa keskustelemassa elämästään. Lauluntekijä on käynyt läpi työuupumuksen ja masennuksen, ja hän kirjoitti aiheesta pari vuotta sitten julkaistun Kolmesataa-kappaleen.

- Vihaan mielenterveysongelma-sanaa, koska kyse ei ole ongelmasta. Se luo aiheeseen negatiivisen sävyn. Jos on haasteita mielenterveyden kanssa, tai haluaa vain käydä puhumassa asioista, ei siinä ole mitään hävettävää. Se ei ole yhtään sen erikoisempaa kuin fysioterapeutin luona käyminen esimerkiksi selkävaivan takia. Siksi haluan, että asioista puhutaan, Eroma kertoi Seiskalle.

Hän muistutti, että ihmiset käyvät ammattilaisen puheilla eri syistä. Siksi Eroma haluaa poistaa mielenterveyden hoitamiseen liittyviä stigmoja.

- Ajatellaan, että ihminen käy terapiassa käsittelemässä esimerkiksi läheisensä kuolemaa. Miten se tekee hänestä millään tavalla epäonnistuneen tai huonon ihmisen? Ihmisille voi tapahtua asioita, jotka tekevät heistä surullisia tai he tarvitsevat apua asioiden käsittelyyn.

- Terapia on antanut minulle työkaluja tiettyjen asioiden käsittelyyn. Ehkä olen oppinut olemaan itselleni armollisempi. Annan itseni olla ajoittain väsynyt tai surullinen. 

 

Huojentava hetki

Eroman uusi Huomenta maailma -kappale on hänen lohdullisin julkaisunsa. Artistin mukaan kappale syntyi hämmentävän nopeasti.

- Olin ollut uudessa kodissani vain joitain tunteja, eikä minulla ollut siellä mitään huonekaluja. Olin saanut työhuoneeseeni joitain asioita, kuten pianon ja tietokoneen. Menin vain soittelemaan. Minulla ei ollut edes tuolia, joten soitin seisten. Katselin ulos ikkunasta, ja valon tulviessa sisälle tunsin löytäneeni paikan, johon voin jäädä ja jossa minulla on turvallinen olo. Kappaleen kertosäe vain pulpahti ulos. 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Ira Aaltonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!