Rikos

Lasta seksuaalisesti hyväksikäyttäneelle 2,5 vuotta vankeutta - uusi tekonsa heti vankilasta päästyään

13.02.2020 13:02

Lapin käräjäoikeuden Kemi-Tornion kanslia langetti kahden vuoden ja kuuden kuukauden ehdottoman vankeustuomion vuonna 1993 syntyneelle Joni Kristian Rahikaiselle törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rahikainen oli käyttänyt tekohetkellä 14-vuotiasta tyttöä seksuaalisesti hyväkseen Kolarissa kesäkuussa 2017 olemalla tämän kanssa sukupuoliyhteydessä ja koskettelemalla tyttöä seksuaalisesti.

Tuomiota kovensivat kolme aikaisempaa tuomiota törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Uhri ja Rahikainen eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. 

Uhrille aiheutuneet henkiset seuraukset, uhrin ja vastaajan ikäero sekä se, että Rahikainen oli tietoinen uhrin nuoresta iästä vaikuttivat tuomioon.

Rahikainen määrättiin maksamaan tytölle korvauksia kärsimyksestä 3 000 euroa sekä 80 euron rikosuhrimaksun. Sen sijaan syyttäjän vaatima korvaus tytölle aiheutuneesta tilapäisestä haitasta, traumaperäisestä stressihäiriöstä, hylättiin.

Rahikainen velvoitettiin maksamaan oikeuskäyntikuluja uhrin avustajalle 4 122 euroa. Rahikaisen puolustajalle maksettu palkkio jäi valtion vahingoksi.

Rahikainen kiisti syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä syyttäjän muut vaatimukset.


Uusi tekonsa heti vankilasta vapauduttuaan

Vuonna 2016 Rahikainen oli tuomittu kolmesta vuosina 2011 ja 2012 tehdystä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. 

Nyt Rahikainen oli syyllistynyt vastaavanlaiseen rikokseen vain kolme kuukautta edellisen vankeustuomionsa päättymisestä.

Rahikainen on ilmoittanut tyytrymättömyytensä käräjäoikeuden tuomioon.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Ari Kettunen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!