Lapsen saanut Pihla Viitala: Olen todella huono siivoamaan!

Uutiset | 20.01.2014 16:47

Maailmallakin mainetta niittänyt näyttelijä Pihla Viitala otti viime kesänä kuvatun Mustat lesket -sarjan kuvauksiin mukaan marraskuussa 2012 syntyneen Astrid-tyttärensä. Saatuaan kuvaukset purkkiin Pihla jäi takaisin mammalomalle.

- Se oli pehmeä lasku työelämään, sillä tyttäreni oli puolivuotias, kun hyppäsin ensimmäisen kerran kameran eteen. Nautin etenkin työskentelemisestä Mallan (Malmivaara) kanssa, sillä hän on pitkäaikainen ystäväni. Olemme näytellyt vuosien saatossa samoissa sarjoissa, mutta meillä ei ollut ennen tätä yhteisiä kohtauksia, Pihla kertoo.

 

Pihla Viitalan (oik.) lisäksi tulevaa tv-sarjaa tähdittävät Wanda Dubiel (vas.) ja Malla Malmivaara (kesk.).

 

Hän löytää suurehkon eroavaisuuden itsensä ja roolihahmonsa väliltä.

- Esittämäni roolihahmo tykkää siivoamisesta. Se ei ole yhtään minua, sillä olen siinä todella huono. Kun innostun siivoamisesta, silloin putsaan asuntoni lattiasta kattoon. Voisin olla kuitenkin vähän järjestelmällisempi. Joka päivä kerään leluja, mutta tuntuu, että niitä on ympäri asuntoa.

 

Näytteli Jeremy Rennerin kanssa!

Pihlan lahjakkuus huomattiin maailmalla jo vuonna 2010, jolloin hänet valittiin yhdeksi Shooting Stars -näyttelijöistä. Shooting Stars -ohjelmassa, jota Suomessa edustaa Suomen elokuvasäätiö, kansainvälinen tuomaristo valitsee 10 nuorta eurooppalaista näyttelijää, jotka esitellään elokuva-alalle.

Vielä enemmän huomiota Pihla sai saatuaan roolin helmikuussa 2013 Suomessa ensi-iltaan tulleessa Hannu ja Kerttu: Noitajahti –elokuvassa, jota tähditti myös esimerkiksi Avengers- ja Hurt Locker -elokuvista tuttu Jeremy Renner.

- Minulle on oikeastaan ihan sama, missä teen töitä. Totta kai pohdin, mitä ovia haluan avata ja minne haluan mennä. Minulla ei ole tarvetta karata maailmalle, sillä mielestäni Jenkeissä tehdään todella vähän kiinnostavia elokuvia. Jos saan olla rehellinen, minua kiinnostaa eurooppalainen elokuva.

Seuraavat työkeikat Pihla on sopinut vasta keväälle. Sopimussyistä hän ei saa kertoa tulevista työprojekteistaan vielä sen enempää.

 

Miljoonasarja ei ole minua varten!

Pihlan läheiset ystävät ja entiset opiskelukaverit tähdittävät parhaillaan miljoonayleisön keräävää Putous-sarjaa.

Lähtisitkö itse mukaan sarjaan, Pihla?

- Se ei ole ihan minun juttuni, vaikka tykkäänkin improvisaatiosta.

 

Työstän elektropoppia!

Näyttelemisen ohella Pihla työstää hissukseen ranskankielistä elektropoppia yhdessä Malla Malmivaaran kanssa.

- Teemme musiikkia omalla painollaan. Sen tekemiseen saattaa mennä vuosi tai 40 vuotta. Innostus musiikin esittämiseen ranskaksi on peruja kouluajoilta, sillä olen käynyt ranskalaisen lukion sekä asunut Ranskassa.

 

KATSO MYÖS:

Malla Malmivaara: Perustin Pihla Viitalan kanssa elektroduon!

 

Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!