Kaupallinen yhteistyö

Etua Oy

Lainojen yhdistely lisääntyy - jopa alle 5% korko houkuttaa

31.08.2020 09:00

Heinäkuun alussa voimaan tullut lakimuutos lisäsi selvästi yhdistelylainojen kysyntää, käy ilmi Etua.fi - lainapalvelun tilastoista. Lakimuutoksen myötä uusien kulutusluottojen ja yhdistelylainojen korot ovat keskimäärin laskeneet peräti 10 prosenttiyksikköä verrattuna viime vuoden heinäkuun. Nyt jos koskaan kannattaa vanhat pikavipit ja pienemmät kulutusluotot korvata uudella edullisemmalla yhdistelylainalla.

Lakimuutos ja kilpailutilanne ovat alentaneet korkoja

Korkotason laskun taustalla on pankkien välisen kilpailun lisääntyminen sekä eduskunnan säätämä tilapäinen korkokatto. Tämän vuoden loppuun asti uusien kulutusluottojen ja yhdistelylainojen korko saa olla enintään 10 prosenttia. Alhaisimmillaan yhdistelylainaa saa jopa alle 5 prosentin korolla. Jotta kuluttaja hyötyisi alentuneesta korkotasosta, tulee nykyiset lainat kilpailuttaa uudestaan. Vanhojen lainojen korot eivät automaattisesti muutu, vaan niistä saa periä alkuperäisen sopimuksen mukaisia, jopa kymmenien prosenttien korkoa, myös jatkossa.

Luottokorttivelatkin kannattaa kilpailuttaa

Korkotason lasku koskee vain kulutusluottoja. Luottokorttien ehdot eivät muuttuneet heinäkuun alussa ja niiden todellinen vuosikorko on jopa yli 20 prosenttia myös jatkossa. Nyt kannattaakin tehdä lainavertailu ja kilpailuttaa luottokorttivelat uudestaan. Lainalaskurin avulla määrität sinulle sopivan kuukausierän.  Lainapäätöksen saat heti etkä sitoudu mihinkään.

Täytä maksuton lainahakemus osoitteessa www.etua.fi.

Etua.fi on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Etua Oy on suomalainen osakeyhtiö, jonka enemmistön omistaa Alma Media Oyj. Palvelullemme on myönnetty Avainlippu merkkinä suomalaisesta työstä.

Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!