Lähes kuukausi sängyssä! Maria Nordin paljastaa blogissaan kokeilevansa lapsivuodeaikaa – ei siivoamista, eikä ruoanlaittoa: Keskittyy ainoastaan vauvaan ja itseensä!

Uutiset | 27.08.2018 19:54

Muusikko Reino Nordinin ja hänen Maria-vaimonsa perhe täydentyi kolmannella lapsella vajaa kuukausi sitten. Marian Kotitalouskriisi-blogissa on voinut seurata tuoreen äidin ja pienokaisen yhteistä matkaa aina synnytyksestä tähän päivään asti. 

Tuoreessa blogipostauksessaan Maria paneutuu lapsivuodeaikaan. 

Kirjoitan tätä sängyssä johon vauvamme syntyi, eli kirjaimellisesti lapsivuoteessa. Missäs muuallakaan, olenhan tuore vauvan äiti! Vauvamme syntymästä on nyt  melkein kuukausi sitten ja olen viettänyt suurimman osan ajasta tässä entistäkin rakkaammassa sängyssä. Voisin mielelläni jatkaa näin vielä muutaman viikon, sillä tällä kertaa olen päättänyt viettää vauvan kanssa lapsivuodeaikaa.

Lue lisää: Maria Nordin onnistui jälleen suututtamaan ”kaikki” – suojelee syntymätöntä lastaan matkapuhelinsäteilyltä: ”Wifi laitetaan yöksi pois”

 

Kauniita unia! #postpartum #newborn #vauva2018 #lapsivuodeaika

Henkilön Maria Nordin (@marianordin.fi) jakama julkaisu

"Olinpa nuori, ja tyhmä"

Maria kirjoittaa ymmärtävänsä, jos ihmiset kauhistelevat ajatusta siitä, että äiti makoilee viikkoja ”vuodepotilaana”. Lapsivuodeaikana äiti ei nimittäin tee koti- tai toimistotöitä.

Oleellista on, että äiti ei tee lapsivuodeaikana töitä tai kotitöitä. Ei siivoa tai laita ruokaa, vaan keskittyy ainoastaan vauvaan ja itseensä. Tämä vaatii tietenkin perheen tai yhteisön tuen, sillä jonkun pitää tietenkin ruokkia äiti, hoitaa koti ja mahdollisesti isommat lapset.

Maria paneutuu tekstissään myös yhteiskunnan odotuksiin. 

Länsimaissahan yleensä vaan kannustetaan äitiä palaamaan mahdollisimman nopeasti tavalliseen elämään.  

Kahden ensimmäisen lapsensa syntymisen jälkeen Maria työskenteli kovaan tahtiin, kirjoitti kirjan, kuvasi tv-sarjaa sekä rakensi taloa. 

Nyt jälkeen päin voin sanoa, että olinpa nuori, ja tyhmä.
 

Teksti:Mariama Bah
Kuvat:Seiskan toimitus ja Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!