Sunneva Kantola

Läheisten traagiset kuolemat ovat koetelleet missikeisarinna Sunneva Kantolaa: Suru on loputon!

28.08.2017 17:55

Miss Suomi -kilpailua järjestävä missikeisarinna Sunneva Kantola avautuu blogissaan elämänsä kipukohdista. Hän on menettänyt traagisesti niin ukkinsa, isänsä kuin veljensä.

- Olen elämässäni kokenut kolme isoa ennenaikaista menetystä. Ukkini auto-onnettomuudessa 1998, Veljeni auto-onnettomuudessa 2002 ja isäni ALS-taudin viemänä 2005. Minulle elämä on pyhä. Elämä on lahja, jota meidän olisi hyvä vaalia ja tehdä siitä niin onnellinen kuin vain kykenemme. Miksi tuhlaisimme aikaa katkeruuteen ja vihaan. Tämä on minun elämäni ja vain minä pystyn päättämään olenko onnellinen vai onneton. Minä valitsen olla ystävällinen ja päätän olla onnellinen, Sunneva Kantola kirjoittaa blogissaan.

Sunnevan veljen kuolemasta tulee huomenna tiistaina kuluneeksi 15 vuotta. Menetyksistä huolimatta Sunneva on kiitollinen niistä hetkistä, jotka on saanut viettää läheistensä kanssa.

- Kolme ennenaikaista kuolemaa. Kolme täysin odottamatonta elämän yllätystä. Jokaisen kohdalla minä valitsin olla kiitollinen elämästä, jonka he viettivät kanssamme. Suru oli ja on, varsinkin veljeni kohdalla, loputon. Olin raskaana kuudennella kuukaudella. Muistan kun itkin lohduttomasti kaipuuta ja samaan aikaan toivoin että vauvasta ei tule surullinen, koska minä itken niin paljon. Voin kertoa, että hämmentävintä on olla yhtä aikaa äärettömän surullinen ja äärettömän onnellinen.

"Mietin, mitä minä pyykkejä pesen"

Sunneva kirjoittaa blogissaan, ettei hän pelkää kuolemaa, mutta on joutunut tekemään paljon töitä sen eteen, ettei pelkää läheisten menettämistä.

Kun isäni diagnoosi selvisi vain vuosi veljeni kuolemasta, olin turta. Muistan kun laitoin vauvan pyykkejä narulle ja mietin että mitä minä näitä pesen kun kaikki minulta kuitenkin viedään pois. Jouduin todella paljon tekemään töitä sen eteen että sain tuon pelon pois itseltäni. Eikä se päivässä tapahtunut.

Myös ammatillisesti Sunnevan elämässä on tapahtunut isoja muutoksia 2000-luvulla. Ennen missibisnekseen siirtymistä hän pyöritti vuosia Sunny's-vaateliikkeitä ympäri Suomea. Miss Suomi -kilpailua hän on ollut järjestämässä Eino Makusen kanssa vuodesta 2010 lähtien. Nykyisin hän pyörittää Miss Suomi -kilpailun lisäksi Miss Plus Size - ja Miss Fitness Finland -kilpailuja.

- Tässä kohtaa työ on opettanut ja vienyt minua eteenpäin.  Eino Makunen sanoikin tässä yksi päivä minulle ettei ole viidenkymmenen vuoden aikana nähnyt yhtä omistautunutta tekijää missimaailmassa.  Kiitos Eino sanoistasi, olen otettu, Sunneva toteaa.

Teksti: Petri Voutilainen
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!