Uutiset

Lahden MM-kisoissa hiihtänyt Adrian Solano tyrmistyi Aleksi Valavuoren kohtelusta ja rikossyytteistä: Todella epäreilua!

10.11.2017 10:04

Urheilun monitoimimies Aleksi Valavuori, 39, vastasi viime viikolla syytteisiin rahankeräysrikoksesta Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Syytteen mukaan Valavuori oli järjestänyt ilman lupaa rahankeräyksen venezuelalaisen hiihtäjän Adrian Solanon, 23, saamiseksi Lahden MM-kisoihin.

Lue myös: Venezuelan kohuhiihtäjä otti ilon irti Lahden yössä: Shotteja ja naisia!

Valavuori keräsi vastikkeetta rahaa GoFundMe-sivuston kautta. Lisäksi hän vetosi yleisöön Facebookissa ja Twitterissä, joissa hänellä on yli satatuhatta seuraajaa. Valavuori sai kasaan 4 047 euroa, jotka käytettiin Solanon matka-, majoitus- ja ruokakuluihin.

Valavuori ei koe syyllistyneensä asiassa rikokseen.

– Toivottavasti tapaus toimii esimerkkinä siitä, että Suomen muinainen rahankeräyslaki pitäisi muuttaa. Maailma on surullinen paikka, jos täällä ei saa auttaa ihmisiä, hän sanoo.

Tennistä oikeudessa

Valavuorella ei ollut käräjillä mukana lakimiestä, vaan hän hoiti puolustuksensa itse.

– Kuvailisin oikeudenkäyntiä tennismatsiksi. Syyttäjä esitti väitteitään, joista kumosin kaikki. Oman ymmärrykseni mukaan se oli ihan yhtä päätyä, ja voitin tennistermein 6-0.

Lue myös: Venezuelan kohuhiihtäjä biletti Lahden yössä: Rakastan skandinaavisia vaaleita naisia!

– Jännä nähdä, miten oikeuslaitos ottelua tulkitsee. Jos tästä tuomio ja sakkoja tulee, se pistää miettimään montaakin asiaa.

MM-hiihtojen väriläiskä

Solano oli helmikuussa MM-hiihtojen väriläiskä. Hän ei ollut aiemmin nähnyt lunta ja harjoitteli kisoihin vain rullasuksilla auringonpaisteessa.

Ennen kisoja Solano käännytettiin Ranskasta, kun hän oli matkalla Ruotsiin valmistautumisleirille. Ranskalaisviranomaiset eivät uskoneet nuoren miehen olevan hiihtäjä, vaan pakenevan Venezuelasta. Tässä kohtaa Valavuori joukkoineen riensi apuun.

Lue myös: Kohun aiheuttanut Venezuelalaishiihtäjä: Suomalaiset naiset hymyilevät usein ja kauniisti - video!

Lopulta Solano osallistui Lahdessa 10 kilometrin karsintaan ja sprinttiin. Hän keskeytti pidemmän matkan ja sijoittui pikakisassa viimeiseksi. Samalla urheiluyleisölle kävi selväksi, ettei nuorukainen osannut hiihtää.

Suksilta kokiksi

Seiska tavoitti Solanon rahankeräysrikoksen tiimoilta Mexico Citystä varhain maanantaiaamuna. Hän ei ollut tietoinen, että hiihtounelman mahdollistanut Valavuori oli joutunut ongelmiin.

– En ole kuullut mistään poliisitutkinnasta tai oikeudenkäynnistä. Minulta ei ole kukaan ainakaan kysynyt mitään. Kuulostaa todella epäreilulta, jos toisen ihmisen auttamisesta joutuu oikeuteen, Solano ihmettelee.

Lue myös: Kohuhiihtäjä Adrian Solano lähti Suomesta: Kiitos Seiska!

Lahden MM-kisojen jälkeen Solano muutti Meksikoon, jossa hän on työskennellyt kokkina.

– Haluaisin kovasti tulla vielä joskus käymään Suomessa.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!