fbq
Uutiset
29.08.2020 17:31
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen
Red Carpet
Kuvat tähtiloistosta! Maria Ylipää loksautti leuat, Mikko Leppilampi hurmasi, Oona Airola sädehti ja Antti Luusuaniemi isännöi – sitten Anu Sinisalo puhui suunsa puhtaaksi
Uutiset
29.08.2020 17:31
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen

Kotimaisen elokuva-alan kerma kokoontui Hyvinkäälle, jossa järjestettiin neljännen kerran Red Carpet -festivaali. Nelipäiväiset juhlallisuudet käynnistyivät torstaina (27.8.) pramealla punaisen maton tilaisuudella Hotelli Sveitsissä.

Aiempina vuosina Hyvinkäällä on nähty suoranaista tähtien tykitystä, mutta tällä kertaa meno oli koronan vuoksi hillitympää. Paikalla oli silti useita kaikelle kansalle tuttuja kasvoja, kuten kansainvälisestikin palkittu konkarinäyttelijä Kati Outinen.

– Paras inspiraatio on se, että kulkee ympäriinsä ja katselee ihmisiä. Ihan tavalliset ihmiset ovat paras inspiraationi, kirjoittamistyöhön keskittyvä Kati kommentoi tuoreeltaan Seiskalle.

Lue myös: Harvinainen haastattelu! Aki Kaurismäen luottonäyttelijä Kati Outinen uumoilee tietävänsä ohjaajasuuruuden suunnitelmat: ”Tällä kertaa todella uskon häntä”

Leo Honkonen ja Oona Airola ovat näyttävä näyttelijäpariskunta.
Leo Honkonen ja Oona Airola ovat näyttävä näyttelijäpariskunta.

Elokuvan ja teatterin ero

Näyttelijäpariskunta Oona Airola ja Leo Honkonen kieltäytyivät kohteliaasti yhteishaastatteluista. Kauniimpi osapuoli kertoi kuitenkin mieluusti elokuvanteosta, joka eroaa merkittävästi teatteritöistä.

– Ne ovat kaksi tosi eri lajia. Elokuvat ovat ennen kaikkea ohjaajan, käsikirjoittajan ja kuvaajan luomaa taidetta, johon näyttelijä käy antamassa oman panoksensa. Teatterissa taas työskennellään enemmän enseble-hengessä, Bossin puvussa sädehtivä Oona vertaa Seiskalle.

– Teatterista puuttuu kamera ja elokuvien jälkityöt tekevä osasto. Siinä mielessä teatteri on näyttelijän valtakunta, sillä teatterinäyttelijä tekee itse leikkaajan työt. Molemmissa on ihanat puolensa, ja siksi haluan tehdä kumpaakin tästä iäisyyteen!

Jussi Vatanen oppi jo varhain säästämään pahan päivän varalle.
Jussi-palkittu Jussi Vatanen oppi jo varhain säästämään pahan päivän varalle.

”Pientä puskurirahastoa”

Leffafestarit aloittaneessa torstai-illan gaalassa palkittiin suomalaisen elokuvan vaikuttajia ja tekijöitä, jotka kehittävät ja vievät eteenpäin kotimaista elokuva-alaa. Festareilla myös nähdään ennakkoon myöhemmin ensi-iltaan tulevia elokuvia.

Yksi niistä on Jussi Vatasen ja Anu Sinisalon tähdittämä, Ville Jankerin ohjaama Metsäjätti. Kokoillan elokuvan filmatisointi osui hyvään saumaan korona-ajan kurittamille näyttelijöille.

– Periaatteessa tämä poikkeustilanne ei ole eronnut freelancer-elämästä. Sen on oppinut jo aikoinaan, että kannattaa pitää varalla pientä puskurirahastoa, Jussi sanoo.

Lue myös: Kuin kultainen jumalatar! Tyrmäävän kaunis Johanna Puhakka sädehti upeassa iltapuvussa – ”En ole hetkeen pitänyt näin komeaa kolttua päällä”

Anu Sinisalo alleviivaa viihteen moninaista merkitystä yhteiskunnalle.
Anu Sinisalo alleviivaa viihteen moninaista merkitystä yhteiskunnalle.

Kunniaa viihteelle!

Suorapuheinen Anu taasen korostaa viihteen merkitystä kansalaisille poikkeuksellisina korona-aikoina.

– Se on ehdottomasti jotain, joka lisää ihmisten hyvinvointia. Ja onhan viihteellä myös kansantaloudellisesti merkittävä osa yhteiskunnassa, hän huomauttaa.

– Sen kansantaloudellinen merkitys helposti unohdetaan. Ajatellaan, että kyse olisi muka pelkästä leivästä ja sirkushuveista!

Lue myös: Hulvaton haastattelu! Kari Ketonen heitti läskiksi Seiskan tenttauksen: ”Elämäni on täynnä kiinnostavia skandaaleja – kantapäätä kolottaa”

Maria Ylipää käänsi ymmärrettävästi katseita Hotelli Sveitsissä.
Maria Ylipää käänsi ymmärrettävästi katseita Hotelli Sveitsissä.

Leuat lattiaan

Yksi gaalaillan näyttävimpiä iltapukuja nähtiin taatusti Maria Ylipään yllä. Näyttelijä-laulaja oli sonnustautunut Teemu Muurimäen suunnittelemaan tulipunaiseen luomukseen, joka loksautti useita leukoja lattiaan saakka.

Lue myös: Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää avoimena työstään ja elämästään: "Rentoudun liikunnan parissa ja ystävien kanssa!"

– Olen tehnyt Marzi Nymanin ja Niko Kupuvaaran kanssa duokeikkoja, mutta tilanne on mikä on. Keikkojahan peruuntuu koko ajan, Maria harmittelee.

– Onneksi Aallonmurtajan 3. kauden kuvaukset alkavat pian!

Lue myös: Näyttelijä Maria Ylipää elokuvien seksikohtauksista: "Niiden tekeminen ei ole aina sujunut näyttelijöitä kunnioittaen"

Antti Luusuanimemi on paitsi näyttelijä, myös leffapomo ja festarijärjestäjä.
Antti Luusuanimemi on paitsi näyttelijä, myös leffapomo ja festarijärjestäjä.

Kauhua ja komediaa!

Red Carpetin alullepanija Antti Luusuaniemi tunnetaan näyttelijäntöiden lisäksi myös elokuvapomona. Nelonen Median leffapamppu on jo junaillut Pertsa ja Kilu -, Syke- sekä Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvat, jotka kaikki ovat tulossa teatterilevitykseen.

– Mielestäni Suomessa voisi tehdä nykyistä rohkeammin genre-elokuvia, kuten kauhua, puhdasta komediaa ja isoja draamoja! Mutta siis monipuolisesti kuitenkin, hän korosti.

Entä miltä kuulostaisi kotimainen takaa-ajoelokuva, jossa Mustangin renkaat ulvoisivat?

– Sehän kuulostaa erinomaiselta! Sait heti myytyä minulle roolin, Antti naureskelee reportterille.

– Sellaista pientä muutosta tosin ehdottaisin, että vaihdetaan se Mustang Mersuun!

Sinisellä samettitakillaan hurmannut Mikko Leppilampi oli töissä gaalassa. – Juonnan eli houstaan tämän jälleen kerran!
Sinisellä samettitakillaan hurmannut Mikko Leppilampi oli töissä gaalassa. – Juonnan eli houstaan tämän tilaisuuden jälleen kerran!

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »