Kuolemansairas Kanarian keisari Jorma Kalevi haki apua Suomesta – vuosi elinaikaa?!

Uutiset | 21.01.2020 07:52

Playa del Inglésin tunnetuin Suomi-ravintoloitsija Jorma Kalevi, 73, kertoi marraskuussa Seiskalle olevansa kuolemansairas.

1970-luvulta saakka suomalaisia viihdyttänyt laulajakonkari sairastaa parantumatonta keuhkofibroosia. Jorma sai viime kesänä erikoislääkäriltä suorasanaisen tuomion: hänen keuhkoillaan elinaikaa on enää pari vuotta, kenties vähemmänkin.

Lue myös: Jorma Kalevi herkistyi hautausmaalla – kuolemansairaalla laulajalla viimeinen toive: Haudatkaa koti-Suomeen!

Järkyttynyt Jorma ei ole halunnut antaa periksi. Tammikuun alussa hän lensi Jyväskylän keskussairaalaan jatkotutkimuksiin.

– Tutkimuksilla selvitettiin kelpoisuuttani kahteen lääkkeeseen, jotka voivat hidastaa taudin kulkua. Olen ymmärtänyt, etten koskaan parane tästä, mutta saisin edes vuoden jatkoaikaa.

Laulaja- ravintoloitsija otti lennon Suomeen lääkäriä varten. Toiveena on edes yksi elinvuosi lisää uuden lääkityksen turvin.
Laulaja-ravintoloitsija otti lennon Suomeen lääkäriä varten. Toiveena on edes yksi elinvuosi lisää uuden lääkityksen turvin.

 

Lue myös: Rajuja väitteitä Jamppa Tuomisen tragediasta! Laulajalegenda Jorma Kalevi suuttui Frederikille: ”Hän puhuu potaskaa!”

Yskin yhä enemmän

Lääkkeillä on sivuvaikutuksensa. Jorman mukaan toisen käyttö vaatii täydellistä auringolta suojautumista, joka onkin oma urakkansa, koska Jorman toinen koti on Gran Canarialla. Toinen lääke voi aiheuttaa pahaa ripulia.

– Kyllä kaiken kestää, jos vain elinkuukausia tulee lisää. Keuhkoni ovat koko ajan huonommassa kunnossa, ja yskintä yltyy.

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!