Krista Kosonen opastaa nuoria: Älkää menkö Viidakon tähtösiin!

Krista Kosonen opastaa nuoria: Älkää menkö Viidakon tähtösiin!

14.11.2016 11:02

Äitiyslomaltaan takaisin elokuvaprojekteihin palannut Krista Kosonen, 33, venyy näyttelijäntöidensä lisäksi myös hyväntekeväisyyteen. Vuoden ikäisen tyttären äiti on ollut jo vuosia mukana Lasten ja nuorten säätiön Dreams-projektissa.

 

 

Putous-tähti kiertää Suomen yläkouluja ja kannustaa oman elämäntarinansa kautta nuoria unelmoimaan. Dreams-projektiin ei oteta mukaan pelkästään tunnettuja ihmisiä, mutta seula on tiukka.

– Säätiö otti minuun yhteyttä ja halusi ensin jutella, onko minulla oikeasti jotain sanottavaa nuorille. En ole kertomassa nuorille mitään Putous-juttuja, vaan omia havaintojani elämästä, Krista kertoo Seiskalle.


Itse esimerkkinä

Krista on kertonut kouluissa muun muassa vähätelleensä itseään nuorena. Pitkänhuiskea teini olisi halunnut olla kuten muutkin, lyhyempi. Krista kuitenkin ymmärsi Teatterikorkeakoulussa pituutensa olevan vahvuus. Näyttelijä neuvookin nuoria tarttumaan mieluummin mielenkiintoiseen tekemiseen kuin vertailemaan itseään muihin. Itsetuntoa ei pidä myöskään ripustaa sosiaalisen median varaan.

– Olen sanonut nuorille, että älkää nyt hyvät ihmiset menkö johonkin Viidakon tähtösiin, vaan tehkää asioita, jotka saavat teidät oikeasti onnelliseksi.

Krista on ottanut vaativan teiniyleisön haltuunsa.

– Minulle on herkkä asia kertoa elämästäni nuorille. Jos joku on alkanut hihittää ja supista, olen pyytänyt heitä poistumaan, jos asiani ei kiinnosta. Kukaan ei ole kuitenkaan koskaan halunnut poistua, Krista iloitsee.

 

Lasten ja nuorten säätiön dreamstereihin kuuluvat Kristan lisäksi myös näyttelijä Essi Hellén, vihreiden kansanedustaja Jani Toivola ja räppäri-lauluntekijä Tommy Lindgren.

 

Uusi aluevaltaus

Kristan uusi elokuvaprojekti liittyy showbisnekseen. Hän näyttelee tulevassa Miami-elokuvassa eroottista tanssijaa. Rooli on vaativa kokeneellekin näyttelijälle.

– Näytteleminen juuri tässä elokuvassa on vaikeaa. Ylinäytteleminen olisi paljon helpompaa. En ole ikinä näytellyt tällaista tyyppiä.

 

 

Krista nähdään tulevassa Miami-elokuvassa yökerhotanssijana. Pikkusiskon roolia esittää Sonja Kuittinen.

 

TEKSTI PIA LINDROOS

KUVAT ARI LAHTI JA HELSINKI FILMI

 

 

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!