Uutiset

Kotikatu-sarjasta tuttu Nelly Kärkkäinen kauppaa harvinaista suojelukohdetta – kiinteistöalan ammattilainen ihmettelee hintaa!

31.07.2020 07:49

Vain kivenheiton päässä Helsingin Kaivopuistosta ja pääkaupunkiseudun arvokkaimmista asunnoista on myynnissä vailla vertaistaan oleva suojelukohde. Kotikatu-sarjasta tuttu näyttelijä Nelly Kärkkäinen, 39, ja hänen yrittäjämiehensä myyvät vuokrasopimustaan saaressa olevaan kiinteistöön.

Kohde on herättänyt runsaasti mielenkiintoa ja kyselyitä.

– Olemme saaneet parikin kiinnostavaa tarjousta, joita selvittelemme. Eiköhän tästä kaupat synny, kiinteistöjä Nellyn puolesta kauppaavan Actival Oy:n toimitusjohtaja Ari Larnemaa paljastaa Seiskalle.

Nelly oli mukana suositussa Kotikatu-sarjassa 12 vuotta. Hän näytteli sarjassa Ninniä ja Lena Meriläinen hänen ätiään.
Nelly näytteli Ninniä suositussa Kotikatu-sarjassa 12 vuotta. Suosikkisarjassa nähtiin myös Lena Meriläinen.

Ammattilainen ihmettelee

Pyydetty hinta, 1,8 miljoonaa, on herättänyt ihmetystä, sillä vuokrasopimusta Helsingin kaupungin kanssa on jäljellä vielä peräti 25 vuotta. Koko jäljellä olevalle vuokra-ajalle muutettuna sopimuksen hinnaksi tulisi vain 6 000 euroa kuukaudessa, mikä on Helsingin hinnoissa suhteellisen vähän.

Vastaavia kohteita ei ole tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla myynnissä tai vuokrattavana.

Seiskan haastattelema kiinteistökauppias pitää hintaa alhaisena.

– Etenkin sijainti ja vuokrasopimuksen pituus huomioiden hinta on halpa. Saaressa asuminen tai yrittäminen on tietysti haasteellista, mutta tuolla hinnalla se ei ole mitenkään typerä hankinta, ammattilainen kommentoi.

Nelly on näytellyt tv-sarjojen lisäksi lukuisissa elokuvissa. Viimeksi hänet nähtiin Sofi Oksasen kirjaan perustuvassa Baby Janessä.
Nelly on näytellyt tv-sarjojen lisäksi lukuisissa elokuvissa. Viimeksi hänet nähtiin Sofi Oksasen kirjaan perustuvassa Baby Janessä.

Lunasti sopimuksen

Uunisaari on Nellyn isän elämäntyö. Hän vuokrasi sen Helsingin kaupungilta 1995. Paraatipaikalla olevan saaren kasvillisuutta on raivattu massiivisesti, ja saari on kokenut vuosien myötä todellisen nousun.

Saari on niin paikallisten kuin turistien suosima vierailukohde, ulkoilupaikka ja uimaranta. Uunisaareen pääsee kesäisin parinsadan metrin salmen yli pienellä lautalla ja talvisin sillan yli.

Nellyn omistukseen kiinteistöt ja vuokrasopimus siirtyivät isän kuoltua yllättäen viisi vuotta sitten. Nelly lunasti tuolloin vuokrasopimuksen etuosto-oikeuden perusteella lainarahalla.

Lue lisää ja katso kuvat harvinaisesta kohteesta tuoreimmasta Seiskasta!

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Seiskan arkisto ja Yle
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!