Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Pasi Tamminen perusti ravintolan ja majatalon.

Konkurssissa rahansa ja kotinsa menettänyt ex-festaripomo Pasi Tamminen: Vanha koulu pelasti elämäni!

Pasi Tamminen, 51, järjesti suosittuja Down By The Laituri -kaupunkifestivaaleja Turussa vuosina 1995–2015. Alun menestysvuodet vaihtuvat vaikeuksiin 2010-luvun lähestyessä.

Tamminen oli hakenut pankista uusia lainoja menoja maksaakseen. Niinpä konkurssirytäkässä meni perheen asuntokin, rivitalohuoneisto Littoisissa.

Lue lisää: Ex-festaripomo Pasi Tamminen menetti konkurssissa kotinsa – ”Kun positiivisuus katosi, oli vaikea pitää yllä aitoutta”

Teen kaiken toisin

Sen jälkeen Tamminen keksi kaksi ideaa: hän halusi perustaa majatalon Viroon sekä oman ginitislaamon. Viro vaihtui kuitenkin Kemiönsaaren Västanfjärdiin ja pieneen, 475 asukkaan Brännbodan kylään, missä Pasi ja avovaimo Malla ajelivat ajan kuluksi syyskuussa 2016.

– Kaikki paikat olivat kiinni, mutta miljöö mukava. Selvisi, että kylän vanha, vuonna 2007 lakkautettu kansakoulu oli myynnissä. Miltei siltä seisomalta ostimme sen, haimme käyttötarkoituksen muutosta ja remontoimme koulusta talven ajan unelmiemme majataloa ja ravintolaa.

Pasi osti kansakoulun avovaimonsa kanssa syksyllä 2016. – Ensimmäiset kolme päivää makasin riippumatossa ja piirsin pohjia. Remonttiin meni koko talvi, avajaiset olivat vappuna 2017.
Pasi osti kansakoulun avovaimonsa kanssa syksyllä 2016. – Ensimmäiset kolme päivää makasin riippumatossa ja piirsin pohjia. Remonttiin meni koko talvi, avajaiset olivat vappuna 2017.

Lue myös: Metsolat-Erkkinä tunnettu Kari Hakala palasi lapsuusmaisemiin: perusti kahvilan Porin Mäntyluotoon – video!

Nyt Bed & Breakfast Brännbodan Kansakoulu on ollut toiminnassa vapusta 2017 lähtien. Pasin mukaan jo ensimmäisenä vuonna kävijöitä oli 22 000 ja sama tahti on jatkunut.

– Kuuntelin paikallisia herkällä korvalla. Minulle sanottin, ettei täällä kukaan viiniä tai kuohareita juo. Niinpä vain satoja pulloja on mennyt. Teemme kaiken toisin. Päätimme olla persoonallisia, välttää keskusliikkeen leimaa. Meillä ei tehdä lounasta, ei myydä lohta eikä kebabia, Pasi luettelee nauttiessaan pippuripihviä oman ravintolansa terassilla.

Pöydillä on räsymattoja, sisustus on värikäs. Vanha vihreä lankapuhelin on kuulemma kansakoulun pehtoorin tosielämän Facebook, sillä nettiä pehtoorilla ei ole.

Ravintolan annokset loihtii ranskalainen kokki. Pippuripihvi ja päivän kalana tuore, itse pyydystetty ahven vievät kielen mennessään.
Ravintolan annokset loihtii ranskalainen kokki. Pippuripihvi ja päivän kalana tuore, itse pyydystetty ahven vievät kielen mennessään.

Lue myös: Ohhoh, Vain elämää -tähti Sani Aartela on nyt historiallisen kartanon emäntä – kuvat! Liki 1000 neliötä, hirsinen pihasauna, huikea elokuvastudio…

Ginitislaamo rantaan

Pasi Tammisen majatalon vanhin osa on rakennettu 1886. Siellä on voimistelusali, josta aiotaan remontoida erillinen juhlien pitopaikka sekä Pasin perheen asunto. 80-vuotiaassa ravintola- ja majatalorakennuksessa on useita huoneita, kaikkiaan 26 sänkypaikkaa. Pihalla on 10 matkailuautopaikkaa, 76-neliöinen sivurakennus pidempiaikaisille vuokralaisille ja vanhaan possulaan on tulossa ulkosauna.

Pasin ja Mallan majatalossa on 26 sänkypaikkaa.
Pasin ja Mallan majatalossa on 26 sänkypaikkaa.

Lue myös: Muistatko Kisu Jernströmin? Kirkan jättihitin säveltäjä pyörittää kyläkauppaa Inkoossa!

– Voi sanoa, että tämä vanha koulu pelasti minut, Pasi iloitsee.

– Myös elämäniloisuudestani oli apua. Ginitislaamokin on tulossa merenrannassa pyörittämämme toisen ravintolan yhteyteen. Seudulle tuotiin kieltolain aikana viinaa Virosta ja Bengt-skärin majakalta, joten ginillämme on vahva tarina. Aiomme tehdä sitä puhdistetusta merivedestä ensimmäisinä maailmassa.


Teksti:
Kalle Kangas
Kuvat:
Matti Matikainen

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!