fbq
Uutiset
14.04.2018 09:12
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan arkisto
Marko Lönnqvist kuoli yllättäen.
Kommentti: Äkillisesti kuollut ex-gangsteri Marko Lönnqvist teki harvinaisen teon ennen kuolemaansa – ”Kova temppu kouluttamattomalta linnakundilta!”
Uutiset
14.04.2018 09:12
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan arkisto

Kaikki oli hyvin vielä muutama viikko sitten, kun haastattelin Marko Lönnqvistiä hänen kuntoutumisestaan.

Koomasta herännyt ex-gangsteri näytti voivan hyvin. Marko kertoi, ettei vakavasta sairauskohtauksesta jäänyt pysyviä vammoja. Hän suunnitteli kovaa vauhtia jo seuraavaa kirjaansa, jota emme pääse nyt koskaan lukemaan.

Lue myös: Kirjailija ja ex-gangsteri Marko Lönnqvist on kuollut 41-vuotiaana

Marko vapautui vankilasta alkuvuodesta 2016, minkä jälkeen ehdin tehdä hänestä lukuisia juttuja. Parin vuoden aikana haastateltavasta tuli ystävä, ja siksi Markon kuolema koskettaa erityisesti.

Voisi jopa sanoa, että teimme yhdessä Markosta koko valtakunnan tunteman julkkiksen. Entinen ammattirikollinen muokkasi julkisuuskuvaansa tarkasti gangsteri-imagonsa mukaiseksi. Opin kuitenkin tuntemaan miehen julkisuuskuvan takana.

Lue myös: Ex-gangsteri Marko Lönnqvistille ei jäänyt pysyviä vammoja sairaskohtauksesta: tämän kooma opetti - video!

Marko oli pohjimmiltaan hyväntahtoinen, elämäniloinen ja reilu ihminen. Haastattelujen ulkopuolella hän puhui paljon kolmesta lapsestaan ja pienestä koirastaan Budista, mutta ei koskaan rehennellyt rikoksillaan.

Harva tietää, että Marko kirjoitti itse Elämäni gangsterina -elämäkertansa vankilassa. Hän ei turvautunut haamukirjailijaan, vaan dekkaristi ja rikostoimittaja Jarkko Sipilä lähinnä toimitti teoksen. Kirja oli yksi vuoden 2016 myydyimpiä. Se oli kova saavutus kouluttamattomalta linnakundilta.

Lue myös: Ex-gangsteri Marko Lönnqvist kuoli yllättäen 41-vuotiaana - ystävä muistelee: Hän oli pohjimmiltaan kiltti mies!

En epäile lainkaan, etteikö Marko olisi jäänyt kestokasvoksi suomalaiseen julkisuuteen ilman ennenaikaista kuolemaansa. Häneltä jäi kertomatta monta uskomatonta tarinaa värikkäästä elämästään. Ainutlaatuinen persoona poistui aivan liian aikaisin.