fbq
Uutiset
04.03.2019 16:06
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Atte Kajova
Riitta Wuorio-Bäck toteutti unelmansa.
Koko Suomi leipoo -voittaja Riitta Wuorio-Bäck toteutti unelmansa - leipoo 18 tuntia päivässä: ”Mieheni odottaa suu auki kotona!”
Uutiset
04.03.2019 16:06
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Atte Kajova

Kemiönsaaren kulttuurikeskuksesta kuuluu tasainen ruotsinkielinen kuhina. Vasta avatussa Cake my way -kahvilassa riittää asiakkaita, ja kassan takana häärii yrittäjä itse.

Kahvilaa komentaa Suomen paras kotileipuri Riitta Wuorio-Bäck. Erityisesti näyttäviin kakkuihin erikoistunut kemiöläinen voitti MTV3:n suositun Koko Suomi leipoo -kilpailun tammikuun lopulla.

– Aloin miettiä oman kahvilan perustamista vakavasti, kun pääsin kisassa koko ajan pidemmälle. Ajattelin, että perhana, ehkä minä sittenkin osaan jotain.

– Marraskuussa liiketila vapautui, ja tammikuussa saimme liikkeen jo auki, rempseä Riitta selittää.

Suomen paras kotileipuri Riitta Wuori-Bäck avasi tammikuussa kahvilan kotikulmilleen Kemiönsaareen.
Suomen paras kotileipuri Riitta Wuori-Bäck avasi tammikuussa kahvilan kotikulmilleen Kemiönsaareen.

 

Lue myös: Suomen seksikkäin leipuri! Povipommi Mailis Penttilä avasi luksuslukaalinsa keittiön ovet Seiskalle: ”Nautin tehdä kotiaskareita kauniissa asuissa” – video!

Erikoisalan kakut

Riitan kahvilassa on tarjolla toinen toistaan kauniimpia leivoksia. Makean lisäksi tiskiltä saa myös pikkusuolaista ja kevyttä lounasta.

– Alkuperäinen haaveeni oli kahvila, jossa myytäisiin pelkästään erilaisia kakkuja. Olemme kuitenkin niin landella, että kyllä täällä pullaa pitää olla, Riitta naurahtaa.

Yrittäjän mukaan uusi kahvila on otettu mukavasti vastaan. Idyllisessä pitäjässä ihmiset tapaavat tuntea toisensa, mutta Riitta on kuullut myös supinaa maitokaupassa.

– Pitää aina tarkistaa, onko tukka hyvin, kun lähtee kauppaan! On ollut kivaa, että kahvilaani on tullut asiakkaita pidemmänkin matkan takaa.

– Kun Koko Suomi leipoo -ohjelman finaalijakso näytettiin, seuraavana päivänä meille tuli asiakas Porista saakka!

Riitan kahvilan paraatipaikalla on Koko Suomi leipoo -voitosta saatu kunniakirja.
Riitan kahvilan paraatipaikalla on Koko Suomi leipoo -voitosta saatu kunniakirja.

 

Lue myös: Suomen seksikkäin leipuri Mailis Penttilä loihti suussa sulavan joulukakun: ”Koostumus ihanan pehmeä” – video!

Riitan ylpeydenaihe on se, että hän tekee kaikki kahvilansa leivokset itse.

– Päivät ovat olleet todella pitkiä. Tulen töihin puoli seitsemältä ja lähden joskus vasta jopa yhden aikaan yöllä, eli saatan leipoa 18 tuntia päivässä. Mieheni on joutunut odottamaan suu auki kotona, kun vaimo ei ole ollut ruokkimassa, yrittäjä vitsailee.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »