Uutiset

Koko Suomi leipoo -voittaja Riitta Wuorio-Bäck paljastaa herkkureseptinsä: Rentouttavaa musiikkia ja malttia!

05.03.2019 10:33

Kemiönsaaren kulttuurikeskuksen vasta avattua Cake my way -kahvilaa komentaa Suomen paras kotileipuri Riitta Wuorio-Bäck. Erityisesti näyttäviin kakkuihin erikoistunut kemiöläinen voitti MTV3:n suositun Koko Suomi leipoo -kilpailun tammikuun lopulla.

Kahvilan lisäksi Riitta on tehnyt jo puolitoista vuotta näyttäviä tilauskakkuja. Sitä kautta on karttunut rutiinia käytännön työhön.

– Minun reseptini on seuraava: Ensinnäkin pitää olla hyvät, mielellään kotimaiset raaka-aineet. Lisäksi tarvitaan rentouttavaa musiikkia ja malttia seurata reseptiä rauhassa.

Tuorejuustosta ryhtiä

Koko Suomi leipoo -voiton kunniaksi Riitta jakaa Seiskan lukijoille yhden herkullisista resepteistään.

Riitta on parannellut Budapest-leivoksen täytettä mieleisekseen. Makea annos on myös gluteeniton.

– Normaalisti tämän leivoksen väliin laitetaan vain kermaa. Itse lisään täytteeseen tuorejuustoa, koska niin leivoksesta tulee tukevampi. Taikina pursotetaan usein vieri viereen, mutta diagonaaliin eli viistoon pursottamalla rulla pysyy paremmin kasassa, Riittaa neuvoo.

Budapest-leivos

130 g munanvalkuaista

180 g sokeria

80 g mantelijauhoa

35 g maizenaa

50 g tummaa suklaata

200 g kermaa

70 g vaniljatuorejuustoa

mandariinia (säilykepurkki)

vadelmaa (pakaste, kotimainen)

Leivos

• Vaahdota munanvalkuaiset ja 90 grammaa sokeria noin 4–5 minuutin ajan.

• Sekoita mantelijauho, maizena ja loput 90 grammaa sokerista. Sekoita ne muna-sokerivaahtoon.

• Laita marenkisekoitus pursotinpussiin, ja pursota vinottain diagonaaliin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

• Paista pohjaa 170-asteisessa uunissa noin 16 minuuttia.

• Kun pohja on jäähtynyt, levitä vatkattu kerma-tuorejuustomassa nurjalle puolelle. Lisää pintaan mandariinit ja vadelma.

• Kierrä rullaksi ja laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

• Sulata suklaa ja valuta kääretortun pintaan. Viimeistele tomusokerilla.

Leikkaa noin kolmen sentin paloiksi ja koristele kermalla ja vadelmalla.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!