fbq
Uutiset
16.08.2017 12:43
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Mika Seppänen
Flow Festival
Kohutusta Flow-jupakasta julkaistiin video: järjestyksenvalvojien poistama artisti heitti ruokaa ja rimpuili – katso!
Uutiset
16.08.2017 12:43
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Mika Seppänen

Venäläisartisti Inga Mauerin kohua herättäneestä Flow-jupakasta on julkaistu video.

Helsingissä viime viikonloppuna järjestetty Flow-festivaali nousi otsikoihin, kun venläinen dj Inga Mauer poistettiin festivaalialueelta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kanadalainen dj Marie Davidson kertoi tilanteesta Facebook-sivustollaan sunnuntaina (13.8.).

Skandaali Flow-festivaalilla – järjestyksenvalvojien väkivaltaisesta toiminnasta kansainvälinen selkkaus!

− Inga kertoi järjestyksenvalvojien raahanneen hänet väkivalloin ulos festivaalialueelta, koska hän ei ollut suostunut lähtemään heti käskystä. Yritin kertoa järjestyksenvalvojille, että tunsin naisen ja halusin rauhoitella häntä, koska Inga oli todella hämmentynyt ja peloissaan. Sen seurauksena meidät molemmat siirrettiin sivuun muusta yleisöstä. Yritin koskettaa ystävääni, mutta järjestyksenvalvojat estivät sen. Kerroin järjestyksenvalvojamiehille meidän molempien olevan artisteja ja selvin päin (emme olleet huumeiden vaikutuksen alaisina, olimme ainoastaan jakaneet viinipullon illan aikana), Marie kirjoitti.

Järjestyksenvalvoja löi?

Inga kertoi oman versionsa yön tapahtumista Facebook-profiilissaan. Jjo poistetussa postauksessa Inga kertoi Rumban mukaan etsineensä ruokaa festivaalialueelta ja törmänneensä ystäväpariskuntaansa.

Löydettyämme ruokaa istuimme alas syömään. Järjestyksenvalvojat tulivat käskemään meitä jatkamaan matkaa. Kysyin, että voisinko syödä loppuun asti. Vastaukseksi tuli tyly ei. Jatkoimme matkaa ja olimme edelleen erittäin hyvillä fiiliksillä törmättyämme. Kun pysähdyimme uudelleen, toiset järjestyksenvalvojat tulivat komentamaan meitä huutaen jatkamaan matkaa. Aloin nauraa ja vitsailla, että voiko olla totta, etten saa syödä ruokaani vaikka minulla on kova nälkä. Samassa kaksi järjestyksenvalvojaa tarttui minua käsistä ja alkoi raahata minua kuin olisin perunasäkki. Hameeni nousi ylös, polveni ja takapuoleni olivat verisillä naarmuilla, Inga kirjoitti.

− Jossain vaiheessa lääkärit seisoivat vieressäni ja yrittivät selvittää olinko ottanut huumeita. Lääkärit pyyhkivät polveni ja laittoivat siteitä haavoihini. Luulin jo, että pääsen pian jatkamaan matkaa hotellilleni, mutta lääkärit olivatkin paikalla vain, jotta minut voidaan luovuttaa poliiseille.

Venäläisartistin mukaan hän menetti hermonsa ja sylkäisi kahden järjestyksenvalvojan kasvoille, minkä jälkeen yksi järjestyksenvalvoja oli turvautunut koviin otteisiin-

− Toinen heistä läpsäisi minua kasvoihin. Sitten minut kannettiin poliisiautoon ja vietiin putkaan.

Pahoinpitelivätkö järjestyksenvalvojat artistin Flow'ssa? Nyt puhuu turvallisuuspäällikkö: Nainen ei ollut täysin syytön!

Heitti ruokaa järjestyksenvalvojien päälle

Tilanteesta kuvattu video on julkaistu videopalvelu YouTubessa. Videon alussa näkyy, kuinka Inga heittää hermostuneena ruokaa järjestyksenvalvojan päälle. Sen jälkeen kaksi järjestyksenvalvojaa alkaa poistaa artistia festivaalialueelta.

Aluksi Inga naureskeli ja ilmeili kameralle, mutta hetken kuluttua hän alkoi huutaa ja rimpuilla voimakkaasti. Paikalle tarvittiin lisää järjestyksenvalvojia, mutta ainakaan videolla ei näy merkkejä väkivallasta tai pahoinpitelystä.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »