Uutiset

Kohutun riistosopimuksen Matti Nykäsen kanssa tehnyt Carl Danhammer: Olin viedä Matti-elokuvan tekijät oikeuteen!

18.09.2019 06:04

Seiska paljasti viime viikolla mäkilegenda Matti Nykäsen historista löytyneen aikansa kohuliikemiesten Carl Danhammerin ja Petteri Jussilan kanssa solmitun salatun managerointisopimuksen.

Lue myös: Seiska löysi salatun riistosopimuksen! Matti Nykästä kiristettiin härskisti!

Mäkikotkan kannalta sopimus oli äärimmäisen tiukka. Paperissa sovittiin, että Calle ja Petteri järjestävät Matin kaikki esiintymiset, tekevät sponsorisopimukset, ja että kaikki haastattelut hoidetaan managereiden kautta.

Sopimusta koskevat riidat piti sopia neuvottelemalla, ja ellei sopua synny, riita piti käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa. Ainakin kerran Calle uhosi, että käräjillä tavataan.

– Olin vähällä viedä Matti-elokuvan tekemisen oikeuteen. Matin oikeudet kuuluivat meille. En sitten kuitenkaan lähtenyt käräjöimään.

Lue myös: ”Joka paikka oli veressä!” Matti Nykäsen manageri Carl Danhammer paljastaa: ”Matti kaivoi ravintolassa haarukalla antabukset ihonsa alta!”

Seiska kysyi sopimuksen sitovuudesta alaa tuntevalta asianajajalta.

– Yleisellä tasolla voitaneen todeta, että sopimuksessa on varsin tiukkoja manageroitavan henkilökohtaiseen elämään liittyviä rajoituksia ja ehtoja, lakimies toteaa.

– Kohtuuttomasti toimintavapautta rajoittavia ehtoja voidaan pitää pätemättöminä sopimuksen ehtoina. Viime kädessä oikeus ratkaisisi asian, jos sopimusriitaa käsiteltäisiin tuomioistuimessa.

Teksti:Sami Hernesaho
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!